Home Gezonde levensstijl De lekkerste recepten met palmolie

De lekkerste recepten met palmolie

0
De lekkerste recepten met palmolie

In een zoektocht naar alternatieven voor dierlijke producten komen we op enig punt ook bij oliën. Zo biedt palm oil een hele goede uitkomst. Het product is voor veel doeleinden inzetbaar. In deze blog vertel ik je over een paar recepten die je kan uitproberen, zowel hartig als zoet is mogelijk met deze olie. Dat komt omdat de olie neutraal is qua geur en smaak daarnaast is de structuur precies zoals we die van bijvoorbeeld olijfolie gewend zijn. Lees je mee?

Verantwoordelijk product

Voor ik naar de recepten ga, is het belangrijk om te zeggen dat palmolie een veel besproken product is omdat het verkrijgen ervan niet altijd op een milieuvriendelijke manier gebeurt. Gelukkig zijn er bedrijven als EPOA die zich inzetten voor duurzame winst van palmolie en hier ook initiatieven voor opzetten. Doe dus vòòr de aankoop van palmolie onderzoek naar betrouwbare en niet schadelijke leveranciers van dit product. Zo kan je toch van dit product genieten zonder dat daar ontbossing voor moet gebeuren. Beter voor de planeet en je geweten.

Heerlijke bloemkoolsoep

Eén van de recepten die je goed kan maken met palmolie is een heerlijk bloemkoolsoep. De palmolie vervangt de eventuele olijfolie of boter voor het fruiten van de ingrediënten. De soep is redelijk snel gemaakt en perfect voor op een regenachtige dag. maar als ik heel eerlijk ben, is hij de volgende dag nog lekkerder. De soep zit boordevol groenten en is weer eens wat anders dan de tomatensoep maar net zo lekker met bijvoorbeeld een tosti ernaast geserveerd.

Gegrilde groenten lunch

Liever iets steviger als lunch? Dan kan gegrilde groenten ook. De palmolie drup je ruimschoots over de gesneden groenten voor deze de oven ingaan. Normaal gebruik je hier bijvoorbeeld olijfolie voor maar door palmolie te gebruiken houd je de smaak neutraal en wordt de toevoeging van jouw kruiden niet verstoord. Ga deze herfst voor echte herfst groenten zoals spruiten en pompoen. Dit gerecht heeft over het algemeen maar een korte voorbereiding maar moet wel eventjes in de oven. Hij is dus ook perfect als hoofdgerecht tijdens het avondeten.

Zoete aardappel frietjes

Maar wat serveer je daar dan naast? Nou zoete aardappelfrietjes bijvoorbeeld! Sinds een paar jaar is zoete aardappelfriet helemaal in hier. En dat is niet zo gek want de koolhydraten zijn een stuk minder in deze frietvorm en de smaak is heerlijk. Zoete aardappelfriet kan je op dezelfde manier grillen als de eerdergenoemde gegrilde groenten.

Vorig artikel Nieuwe broodtrommels aanschaffen
Volgend artikel Hoe je het beste slakken kunt bestrijden
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!