Home Algemeen De nieuwste foodtrends

De nieuwste foodtrends

0
De nieuwste foodtrends

Binnen de mode bestaan er natuurlijk elk jaar weer nieuwe trends, niet alleen qua bepaalde items, maar ook qua kleuren. Maar trends zijn niet alleen binnen de mode-industrie een fenomeen. Eigenlijk komen binnen elk gebied wel trends voor. Zo ook binnen de voedselindustrie. In deze blog bespreek ik de nieuwste trends op het gebied van voedsel.

Vegetarisch en vegan

De vega en vegan trend is al jaren bezig en is dit jaar ook nog steeds bezig. Mensen willen steeds milieu en diervriendelijker te werk gaan en letten zodoende ook meer op hun voedsel. Zodoende zijn er steeds meer vegetarische opties in de supermarkt te vinden, zoals vegetarisch gehakt en vegetarische schnitzels. De vegan trend is iets later van start gegaan, maar begint nu in supermarkten ook steeds zichtbaarder te worden.

Lelijke groenten en fruit

Ook wordt er steeds meer aandacht besteed aan groenten en fruit dat er niet perfect uitziet zoals de consument het zou willen zien. Echter bevatten deze groenten en fruit nog steeds dezelfde voedingsstoffen en dezelfde smaak, dus is het zonde om deze weg te gooien. Sommige supermarkten adverteren zelfs met deze niet perfecte groenten en fruit om voedselverspilling tegen te gaan.

Groenten verwerkt in ander voedsel

Een andere trend in de voedselindustrie om de consument steeds gezonder voedsel aan te kunnen bieden, is het verwerken van groenten in producten waar normaal gezien geen groenten in verwerkt zijn. Goede voorbeelden zijn broodjes waar bijvoorbeeld spinazie, wortel of biet in verwerkt is. Ook is er broodbeleg te koop dat gemaakt is van groenten. Binnen deze categorie is de bloemkoolpizza het populairste, deze bodem wordt kant en klaar verkocht in supermarkten, maar wordt ook al in restaurants aangeboden.

Super food

Superfood wordt ook wel powerfood genoemd en wordt zo genoemd doordat kleine hoeveelheden van deze producten al grote hoeveelheden goede voedingsstoffen zouden hebben. Bekende voorbeelden zijn chia-zaad, gojibessen en hennepzaad. Maar ook een aantal supplementen verkrijgbaar in pillen beginnen populair te worden, zoals kurkuma en groenlipmossel.

Minder…

Omdat iedereen bewuster is van de gezondheidsrisico’s van ons voedsel en drinken, zijn er steeds meer gezondere producten te koop. Niet alleen door meer groenten in andere producten te verwerken of door minder groenten te eten, maar ook door bepaalde stoffen uit producten te laten. Zo is op veel producten al te vinden dat er minder suiker in zit of zelfs helemaal geen suiker. Deze zelfde trend is echter ook zichtbaar met alcohol, er worden namelijk steeds meer bieren op de markt gebracht die minder of geen alcohol bevatten en toch dezelfde smaakbeleving geven.

Vorig artikel Teambuilding voor het optimale resultaat
Volgend artikel Van specerij naar supplement: Curcuma!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!