Home Algemeen Teambuilding voor het optimale resultaat

Teambuilding voor het optimale resultaat

0
Teambuilding voor het optimale resultaat

“Teambuilden” je hoort het vaak binnen een bedrijf maar wat houdt het nou eigenlijk echt in? Iets met samenwerking toch? Samen beter de doel bereiken of zorgen dat het beter klikt tussen jouw en je collega’s? Dat teambuilding belangrijk is dat is een understatement. In dit blog vertellen we je graag meer over teambuilden en waarom het nou zo ontzettend belangrijk is.

Wat is teambuilding?

Teambuilding, zoals de naam misschien al verklapt, heeft met een team te maken. Een team bestaat uit een X aantal personen die samenwerken. Samenwerken wordt ook wel omschreven als het werken aan een gezamenlijk en gemeenschappelijk doel. Welk doel dit is? Dit doel kan alles zijn. Een project, een opdracht of zelfs het koffiezetapparaat aan de gang krijgen. Je werkt in ieder geval samen met iemand anders aan een doel waar jullie met ze tweeën of meerdere personen helemaal achter staat. Building is iets maken of iets bouwen. Teambuilding betekent dus eigenlijk “bouwen aan een team”.

Bouwen aan een team?

Vaak wordt er op gereageerd met het antwoord: “maar we zijn toch al een team”? Ja jullie zijn waarschijnlijk al een team maar zijn jullie ook het ultieme team. Zijn jullie op elkaar ingespeeld en lopen jullie al een geoliede machine? Dat vaak niet. Samenwerken is een kunst op zich want er komt een hopelijk communicatie bij kijken en daar is waar het vaak de mist in gaat. Iedere persoon is anders, communiceert anders, denkt anders en heeft een eigen idee in zijn hoofd over hoe iets het best kan worden aangepakt. Als je met bijvoorbeeld een groep van 6 samenwerkt betekent dit dus 6 verschillende soorten gedachtes en 6 verschillende soorten aanpakken. Om er voor te zorgen dat al die gedachtes en aanpakken op een lijn komen is communicatie heel belangrijk.

Teambuilding versterkt onder andere de communicatie

Teambuilding is dus het sterker maken van je team door onder andere de communicatie te verbeteren. Hier zijn verschillende oefeningen voor bedacht die je daarbij kunnen helpen. Ook wordt het teambuilden vaak gecombineerd met een bedrijfsuitje om het totale plaatje te creëren en een team zo optimaal mogelijk te laten functioneren en op elkaar af te stemmen. Bij een bedrijfsuitje kun je denken aan een dagje weg met het bedrijf. Een etentje of een drankje in de kroeg ’s avonds maar ook op werk kunnen verschillende dingen worden georganiseerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van verschillende workshops of vergaderingen buitenaf? Ontzettend veel dingen kunnen bijdrage aan teambuilding als je er maar voor open staat

En, heb jij al ervaring met teambuilding?

Vorig artikel Vier het leven in de voetbalkantine!
Volgend artikel De nieuwste foodtrends
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!