Home Huis De voordelen van EPDM dakbedekking op een rijtje gezet

De voordelen van EPDM dakbedekking op een rijtje gezet

0
De voordelen van EPDM dakbedekking op een rijtje gezet

Ben je bezig met een renovatie van je woning? Ben je bezig met het plaatsen van een schuur of tuinhuisje in je tuin? In dergelijke gevallen moet je goed naar tal van aspecten kijken. Eén van de belangrijkste aspecten hierbij is de dakbedekking; alleen als je voor de perfecte dakbedekking kiest, kun je van de gewenste voordelen genieten. Mogelijk is het voor jou interessant om voor EPDM dakbedekking te kiezen.

Wat is EPDM dakbedekking precies?

EPDM dakbedekking is een dakbedekking die van synthetisch rubber vervaardigd is. Dit rubber is van aardolie gemaakt en brengt de nodige voordelen met zich mee. Waar de afkorting EPDM precies voor staat? Voor de termen Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer. Dit zijn vier verschillende soorten kunststof welke in het EPDM-materiaal gebruikt worden.

Wat zijn de voordelen van EPDM dakbedekking?

In de afgelopen jaren is EPDM nogal populair geworden. Deze populariteit komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar is te danken aan onderstaande voordelen:

–           Onderhoudsarm: één van de belangrijkste voordelen van EPDM is de onderhoudsvriendelijkheid. Als deze dakbedekking eenmaal op je dak ligt, heb je nagenoeg nergens omkijken naar. Je hoeft bijvoorbeeld niet bang te zijn dat mos of alg op de dakbedekking ontstaat. Het enige waar je mogelijk omkijken naar hebt, is om af en toe wat bladeren van het dak te verwijderen.

–           Makkelijk te leggen: ben je van plan om zelf de dakbedekking aan te leggen? Dan kun je het beste voor EPDM kiezen. Het aanleggen van deze dakbedekking is namelijk relatief makkelijk vergeleken met andere materialen.

–           Lange levensduur: als de EPDM dakbedekking op je dak ligt, geniet je hier echt jarenlang van. Deze dakbedekking is robuust, kan tegen een stootje en is elastisch. Met dank aan de elasticiteit is de dakbedekking in staat om zich aan de weersomstandigheden aan te passen. Dit materiaal kan probleemloos uitzetten of inkrimpen; het herstelt zichzelf weer.

–           Hoge mate van waterdichtheid: het laatste waar je op zit te wachten, is een lekkage. Als je voor EPDM dakbedekking in combinatie met een daktrim kiest, ben je van een hoge mate van waterdichtheid verzekerd. Dit is niet alleen prettig, maar ook veilig.

Spreken deze voordelen je aan? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je deze soort dakbedekking zelf aanleggen. Je kunt er echter ook voor kiezen om dit aan een specialist uit te besteden. Mocht je dit aan een specialist uitbesteden, dan ben je van een snelle en perfecte montage verzekerd. Mocht er onverhoopt na enige tijd iets met de EPDM dakbedekking mis zijn, dan kun je bovendien op een goede service rekenen. Dat is uiteindelijk alles wat je wilt, niet waar? EPDM dakbedekking brengt hoe dan ook heel veel voordelen met zich mee.

Vorig artikel Welke bloemen kies je voor een rouwboeket?
Volgend artikel Welke supplementen zijn het beste als je begint met sporten?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!