Home Algemeen Welke bloemen kies je voor een rouwboeket?

Welke bloemen kies je voor een rouwboeket?

0
Welke bloemen kies je voor een rouwboeket?

Voor het bestellen van een rouwboeket kiezen veel mensen ervoor om een bloemist te bezoeken. Toch is het in veel gevallen zo dat de keuze bij bloemisten toch wat beperkt is. Het is tegenwoordig daarom een stuk eenvoudiger om het online te bestellen. Je bestelt simpel een rouwboeket en laat dit op de gewenste datum en plek bezorgen.

Wat is een rouwboeket?

De meeste rouwboeketten worden liggend gebonden. De reden hiervan is omdat ze bij de kist komen te liggen. Het is bij een rouwboeket van groot belang dat de bloemen zo kort mogelijk voor de uitvaart gebonden worden.

Het is namelijk zo dat ze geen water kunnen krijgen, omdat ze vaak niet in een vaas. Het is dus belangrijk om deze boeketten vers zijn. Over het algemeen wordt een rouwboeket pas op de dag van de uitvaart gebonden. Vervolgens wordt het rouwboeket dan op de gewenste locatie bezorgd.

Welke bloemen horen in een rouwboeket?

Vaak kan het kiezen van een rouwboeket best lastig zijn. Bij veel webshops en bloemisten is er een ruime keuze uit verschillende soorten dure of juist goedkope rouwboeketten. Weet je of de overledene van een bepaalde bloemsoort of kleur hield dan kan hier rekening mee worden gehouden.

Je kan er dan voor kiezen om de door de overledene geliefde bloemen of kleuren in het rouwboeket te laten verwerken. Mocht de voorkeur van de overledene niet bekend zijn dan is het verstandig om te kiezen voor witte bloemen zoals bijvoorbeeld rozen en lelies.

Rouwlint

Bij het bestellen van een rouwboeket heb je in veel gevallen de mogelijkheid om er een rouwlint aan te laten bevestigen. Je kan hierop een persoonlijke tekst laten drukken. Voor sommige mensen kan het verzinnen van een passende tekst in een rouwboeket heel moeilijk en emotioneel zijn.

Bij het online bestellen van rouwboeketten kan je rustig op zoek gaan naar een passende tekst. Heb je zelf geen inspiratie, dan zijn er op internet genoeg voorbeelden te vinden. Kom je er dus zelf niet uit om de juiste woorden te vinden, dan kan het internet of mensen om je heen behulpzaam zijn.

Geen bloemen

Bij sommige culturen en religies is het niet gepast om tijdens een uitvaart bloemen neer te leggen. Hou hier altijd rekening mee voordat je besluit een rouwboeket te bestellen. In de meeste gevallen wordt dit op de rouwkaart aangegeven door de woorden geen bloemen.

Mocht dit niet op de rouwkaart aangegeven staan en wil je toch graag bloemen of een rouwboeket meenemen naar de uitvaart, zijn felle kleuren toch het minst gepast.

 

 

Vorig artikel Dames modetrends 2022
Volgend artikel De voordelen van EPDM dakbedekking op een rijtje gezet
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!