Home Gezonde levensstijl Welke supplementen zijn het beste als je begint met sporten?

Welke supplementen zijn het beste als je begint met sporten?

0
Welke supplementen zijn het beste als je begint met sporten?

Als je begint met sporten heb je vaak veel motivatie en wil je er alles aan doen om lekker in je vel te zitten wanneer het bikiniseizoen er weer aan komt. Vroeg opstaan om voor je werk nog naar de fitness te kunnen, of voor bakken geld een personal trainer inhuren om er zeker van te zijn dat je gemotiveerd blijft en je de oefeningen op de juiste manier doet. Naast een strak gym schema zijn de hipste sportkleren natuurlijk ook van belang om gemotiveerd en zelfverzekerd door de sportschool te lopen. Wanneer je fitter wilt worden is voeding hier ook een groot deel van. Het is belangrijk om de juiste voedingsmiddelen binnen te krijgen en hier kunnen voedingssupplementen goed bij helpen. Op sites zoals vitakruid zijn ontzettend veel supplementen te vinden en kan het moeilijk zijn om als beginnende sporter voor de juiste te kiezen, hieronder zijn daarom de belangrijkste voor je op een rijtje gezet!

Whey eiwit

Een eerste belangrijk supplement dat je kunt kopen bij vitakruid is whey eiwit. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden bevat dit supplement veel eiwit en weinig koolhydraten en vetten. Eiwitten zijn goed voor je om deze ervoor zorgen dat je spiermassa kunt opbouwen en blijft behouden. Je zult je misschien afvragen of je deze supplementen ook nodig hebt als je niet aan krachttraining doet, maar juist meer een duurloper bent. Dit is zeker het geval! Je wilt natuurlijk niet dat door je trainingen spiermassa verloren gaat en hier kan eiwit erg goed bij helpen. Eiwitten zijn lastig om alleen uit je voeding te halen, daarom zijn eiwit supplementen perfect en daarom is het goed om te kijken naar de mogelijkheden.

Multivitamine

Als je veel in de sportschool staat of op een andere manier veel sport is het logisch dat je meer energie verbruikt. Om deze reden is het belangrijk dat je lichaam gezond blijft en dus alle nodige vitamines binnen krijgt. Hoewel je naast het slikken van deze supplementen ook altijd voldoende groente en fruit moet eten, is het helemaal niet erg om jezelf hier een handje bij te helpen.

Omega 3

Omega 3 is een vetzuur wat veel voorkomt in vette vis, zoals zalm. Hoewel vet in eerste instantie natuurlijk afschrikt wanneer je juist veel gaat sporten is omega 3 juist erg belangrijk voor je lichaam. Het is verstandig om omega 3 binnen te krijgen als supplement, omdat het lastiger uit voedsel te halen is.

Vorig artikel De voordelen van EPDM dakbedekking op een rijtje gezet
Volgend artikel Simpel Grieks 3-gangen diner
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!