Home Algemeen Drie handige tips voor de thuiswerker

Drie handige tips voor de thuiswerker

0
Drie handige tips voor de thuiswerker

Heb jij een baan waarbij je veel thuis werkt? Of ben jij je eigen baas en doe je al je zaken vanuit huis? Dit is aan de ene kant heel fijn, maar kan aan de andere kant ook een uitdaging zijn. De grens tussen je werk en privéleven vervaagt en het is makkelijk om snel afgeleid te zijn. Zelf ben ik de afgelopen jaren ook meer thuis gaan werken dus ik weet hier alles van. In deze blog deel ik mijn drie tips om thuis effectief en prettig te kunnen werken. 

De juiste materialen

Toen ik net begon met thuiswerken, liep ik al snel tegen veel problemen aan. Mijn internet werkte traag, ik had geen printer en mijn laptop was erg verouderd. Mijn eerste tip is dus om je huis helemaal werk klaar te maken voordat je veel thuis gaat werken. Een nieuwe laptop aanschaffen is natuurlijk wel een grote investering, maar uiteindelijk zal dit het zeker wel waard zijn. En het hoeft niet allemaal heel duur te zijn. Zo kocht ik een tweedehands printer en bestel ik altijd HP 364 XL cartridges van een huismerk. Bovendien is het aanschaffen van een printer op lange termijn een stuk voordeliger dan dat je voor alles naar een copyshop moet!

Creëer een fijne werksfeer

Een huis is natuurlijk een hele andere omgeving dan een kantoor. Je hebt al je persoonlijke spullen rondslingeren. Hierdoor kan je snel afgeleid raken. Op het moment dat je thuis gaat werken, is het van belang dat je de rommel zoveel mogelijk opruimt. Hou een grote schoonmaak en zorg voor een rustige ruimte zonder troep. Hierdoor werk je geconcentreerder en heb je bovendien meer rust in je hoofd. 

Wees streng voor jezelf

Hoewel thuis werken erg prettig kan zijn, komt het ook met de nodige uitdaging. Zo vervaagt de grens tussen je werk en privéleven. Zonder het door te hebben, kom je sneller in de verleiding om iets langer door te werken. Of je beantwoord na het eten toch nog even snel wat mailtjes. Dit kan uiteindelijk onbewust veel stress opleveren en dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het van belang dat je erg streng bent voor jezelf. Hou je aan vaste werkuren en stop daarna ook echt. Sluit je werkcomputer helemaal af en open niet nog even je mailbox. Het kan werken om een echte kantoorruimte te maken in je huis. Dit geeft het gevoel dat je echt klaar bent met werken zodra je de deur achter je sluit.

Vorig artikel Je kind leren fietsen
Volgend artikel Top 3 aanhang in Duitsland
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!