Home Kinderen Je kind leren fietsen

Je kind leren fietsen

0
Je kind leren fietsen

Fietsen in Nederland

Het is natuurlijk een must in Nederland, je kind zo vroeg mogelijk leren fietsen. We zijn een fietsen land. Het is een welbekend feit dat in de grote steden zoals Amsterdam en Utrecht er meer fietsen zijn dan dat er mensen wonen. We fietsen naar school, naar onze vrienden, naar ons werk. We fietsen overal heen, elke dag. Persoonlijk heb ik ook mijn hele lieven gefietst. Ik fietste tijdens mijn middelbare school elke dag een half uur heen en een half uur terug. Later toen ik een baantje erbij kreeg fietste ik soms zelfs twee uur per dag. Ik fietste naar school en terug en daarna weer naar mijn baan en terug. Je kunt je voorstellen dat toen ik in Amsterdam ging studeren de hoeveelheid fietsen niet veranderde.

Toen ik ouder was geworden vroeg ik me dan ook al snel af wat de juiste leeftijd was om je kind te leren fietsen. Ikzelf wist niet meer heel goed hoe oud ik was toen ik begon met fietsen maar ik ging zelf al op vroege leeftijd zowel fietsen als skiën. Toen ik 4 of 5 was deden mijn ouders me al op ski’s om te leren skiën. Toen mijn zoontje vijf werd vond ik het dus tijd dat hij leerde fietsen. Ik kocht een mooie jongens fiets voor hem om het enthousiast te maken. Wanneer kinderen iets nieuws leren is het namelijk belangrijk dat ze enthousiast zijn en worden aangespoord om niet te snel op te geven.

Op tijd leren fietsen

Ik las een aantal artikelen waarin het duidelijk werd dat dit de beste leeftijd was om je kind te leren fietsen. Daarnaast las ik ook dat het mogelijk was om je kind te leren fietsen in slechts 45 minuten. Uiteindelijk was dit niet helemaal waar maar het gaf me wel tips om mijn kind het sneller en effectiever te leren. Nu alhoewel ik bang was dat ik te vroeg was om mijn zoon te leren fietsen realiseerde ik me dat je ook te laat kunt zijn. Als je kinderen pas leert fietsen nadat ze zes zijn kan het voor meer stress bij ze opleveren.

Je wilt natuurlijk niet dat je kind valt. Het vallen zelf is niet zo erg maar het kan ervoor zorgen dat ze gedemotiveerd raken. Houd je kind daarom vast onder de oksel of bij de torso terwijl ze fietsen. Je kunt misschien geneigd zijn ze vast te houden bij het stuur om ze te helpen maar dit zorgt er alleen voor dat ze niet het gevoel zelf de controle te hebben.

Vorig artikel Elektronische deursloten – zijn ze geschikt voor u?
Volgend artikel Drie handige tips voor de thuiswerker
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!