Home Reizen Top 3 aanhang in Duitsland

Top 3 aanhang in Duitsland

0
Top 3 aanhang in Duitsland

In dit blog kijken we naar de meest fanatieke achterban in de Duitse Bundesliga. In de top 3 staan FC Bayern München, FC Schalke 04 en Borussia Dortmund. Ze hebben allemaal hun eigen charme en een bezoekje aan een van deze topclubs staat dan ook hoog op het verlanglijstje van veel voetbalsupporters.

De sfeer bij FC Bayern München

Al sinds 1900 (!) bestaat FC Bayern München. De grote club uit het zuiden van Duitsland is daarnaast de ‘Rekordmeister’ van Duitsland. Met bijna 30 landskampioenschappen, 25 beker titels en 5 Champions League titels is Bayern de meest succesvolle club van Duitsland. De supporters hebben dan ook niet te klagen. Bij successen horen automatisch veel fans. Furore, overwinningen en titels levert nou eenmaal veel populariteit op.

De supporters van FC Bayern zijn echter wel ontzettend fanatiek en staan er dan ook bij iedere tegenslag. Met immens grote vlaggen en de gehele wedstrijd sfeermakend zorgen de fanatieke supporters van FC Bayern voor een duidelijk thuisvoordeel. Een bezoek aan FC Bayern München is een echte aanrader, maar houdt wel rekening met het boeken van je tickets voor Bayern München. De beschikbaarheid bij thuiswedstrijden van FC Bayern is doorgaans wel laag, bestel je tickets voor Bayern München dus op tijd!

De atmosfeer in de Veltins Arena, Gelsenkirchen

Voor een dikke 60.000 supporters speelt FC Schalke 04 haar thuiswedstrijden in de mooie Veltins Arena. De supporters van Schalke staan de gehele wedstrijd op de ‘Veltins Nordkurve’ waar een grote muur van supporters ontstaat die voor de sfeer zorgen. Schalke komt uit Gelsenkirchen. De Stad, in het Duitse Ruhrgebied, ligt net over de Nederlands-Duitse grens. Hierdoor is FC Schalke ook zo populair onder Nederlandse voetbalsupporters. Zo hebben supporters van FC Twente zelfs al jarenlang een vriendschap opgebouwd met de supporters van ‘Die königsblauen’.

Tickets voor Schalke 04 zijn in vergelijking met bijvoorbeeld FC Bayern ook nog eens best goedkoop. Twijfel dan ook niet langer en bestel je tickets naar Schalke 04!

Borussia Dortmund en haar ‘Gelbe Wand’

De club in dit rijtje die het meest bekend is en het hoogst op het verlanglijstje staat is Borussia Dortmund. In het Signal Iduna Park spelen ‘Die Borussen’ hun thuiswedstrijden. Met een capaciteit van 81.000 is het één van de grootste stadions van Europa. De wereldberoemde ‘Gelbe Wand’ is de tribune achter de goal aan de zuidzijde van het stadion. Op deze tribune alleen al kunnen maar liefst 25.000 supporters hun ploeg naar de overwinning schreeuwen.

Borussia Dortmund staat dan ook bekend om de indrukwekkende sfeeracties op deze Gele Muur. Met name in de wedstrijden tegen aartsrivalen FC Schalke 04 en FC Bayern München is de sfeer voor, tijdens en zelfs na de wedstrijd ontzettend goed. Ticket voor Borussia Dortmund zijn echter wel maar beperkt beschikbaar en thuiswedstrijden zijn altijd stijf uitverkocht. Plan je bezoek dan ook op tijd en bestel je voetbaltickets Borussia Dortmund.

Vorig artikel Drie handige tips voor de thuiswerker
Volgend artikel Tropisch weer in Nederland, maar ook op vakantie.
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!