Home Gezonde levensstijl Drie tips voor de beste koffie die je gewoon thuis maakt

Drie tips voor de beste koffie die je gewoon thuis maakt

0
Drie tips voor de beste koffie die je gewoon thuis maakt

We zitten tegenwoordig een stuk meer thuis dan voorheen en dat maakt dat je nu thuis je koffie moet zetten. Je gaat nu namelijk niet meer voor het werk nog even langs die koffietent voor een koffie to-go en ook het koffieapparaat op kantoor wordt erg gemist (als je nu thuis werkt, natuurlijk). Misschien begint de koffie thuis ondertussen erg saai te worden en ben je toe aan iets nieuws. Lees daarom hier drie tips voor een vernieuwde, goede kop koffie die je thuis kan maken.

 

1: Gebruik goede koffiebonen

 

Koffiebonen zijn natuurlijk de basis voor een kop koffie en dit is dan ook waar je moet beginnen als je een lekkere kop koffie wil zetten. Gebruik je al koffiebonen of gebruik je nu cups of koffiepads? Als je de mogelijkheid hebt, schaf dan een koffieapparaat aan waar je gebruik moet maken van koffiebonen. Het zal jouw koffie echt een stuk lekkerder maken als je hem helemaal op deze manier maakt. Kies zorgvuldig een goede soort koffieboon uit, want dit verschilt ook nog enorm. Ga dus op onderzoek uit en kies een boon die je aanspreekt.

 

2: Probeer nieuwe dingen

 

Er zijn natuurlijk zo veel verschillende soorten koffie. Die verschillen zitten hem in de manier waarop het gezet wordt, het koffieapparaat die het maakt en de soort koffie die gebruikt wordt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om er ijs bij te doen, suiker, melk, etc. Elk kopje is dus anders. Waarom experimenteer je niet eens en probeer je wat nieuws? Pak een groot glas en meng je zwarte koffie samen met ijsblokjes en melk, of drink het juist zwart als je dat niet gewend bent. Misschien ontdek je op deze manier wel iets wat je veel lekkerder vindt!

 

3: Eerlijke koffie is een stuk lekkerder

 

Heb je wel eens stil gestaan bij de gedachte over waar jouw koffie vandaan komt? Welk proces ondergaan de goedkope koffiebonen die jij uit de supermarkt haalt? Zo eerlijk is dat proces lang niet altijd. Ga eens op onderzoek uit en bekijk welke koffie wel op een eerlijke manier geproduceerd wordt. Een eerlijk kopje koffie smaakt namelijk een stuk lekkerder dan een goedkoop kopje koffie waar een niet heel eerlijk proces aan vooraf is gegaan. Bovendien is deze eerlijke koffie een stuk beter van kwaliteit en ga je dit ook echt proeven. Ga dus voor eerlijkheid én kwaliteit, net als een echt kopje horeca koffie.

Vorig artikel Sokken, een belangrijk deel van je outfit
Volgend artikel Waar let je op als je een airco wil kopen?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!