Home Huis Waar let je op als je een airco wil kopen?

Waar let je op als je een airco wil kopen?

0
Waar let je op als je een airco wil kopen?

Een airco kopen doe je niet dagelijks en het kost ook niet niks, dus wil je het wel het liefst in één keer goed doen. Daarom is het belangrijk om goed te letten op alle specificaties en naar hoe hij werkt. De ene airco is de andere niet en dus moet je je goed inlezen. Waar moet je allemaal op letten wanneer je van plan bent om een airco aan te schaffen?

 

Welke functies heeft het product?

Airco’s hebben verschillende functies. Zo kunnen ze de ruimte (uiteraard) verkoelen en verwarmen, maar ook kunnen ze de lucht ventileren, zuiveren en ontvochtigen. Niet elke airco kan dit allemaal doen, dus is het goed om te kijken naar de functies van de airco en waar jij graag voor wil gebruiken.

 

Een vaste airco of een vrijstaande

Er zijn verschillende varianten van airco’s. Zo heb je airco’s die vast zitten op één plek (een vaste airco), maar ook die je kunt bewegen en verplaatsen van de ene naar de andere kamer. Dat laatste is erg handig als je op verschillende momenten verschillende kamers wil verkoelen. Bovendien zijn deze vrijstaande airco’s goedkoper dan de vaststaande airco’s. Echter is het dan wel weer zo dat de vrijstaande airco’s minder kracht hebben dan een vaststaande airco en zullen ze een ruimte minder koel kunnen maken dan die ander kan. Ook maken ze meer geluid en is de kans groter dat er een storing ontstaat. Zoals met de meeste dingen, je krijgt waar je voor betaalt.

 

Een geschikt energielabel

Veel elektrische apparaten beschikken over een energielabel. Hierop kun je duidelijk zien hoe zuinig het apparaat omgaat met elektriciteit. Wil je airconditioning kopen en ben je erg bewust van jouw energiegebruik? Oftewel, vind je het belangrijk dat de producten die jij koopt goed omgaan met energie? Koop dan een airco met een energielabel van bijvoorbeeld A, A+ of A++. Dit zijn de meest zuinige apparaten die er zijn en zullen dus de laagste hoeveelheid energie verbruiken als ze aan staan. Bij airco’s is dit erg prettig, omdat je ze vaak urenlang achter elkaar aan hebt staan en dus een hoop energie verbruikt.

 

Let op het geluidsniveau

Airco’s maken geluid, daar kun je niet omheen. Er staat vaak bij het product omschreven hoe veel geluid zijn maken (vaak tussen de 55 en 65 dB). Hecht je veel waarde aan een airco die niet heel luidruchtig is, zorg er dan voor dat je hiernaar kijkt en eentje aanschaft die niet veel geluid maakt.

Vorig artikel Drie tips voor de beste koffie die je gewoon thuis maakt
Volgend artikel Schoonmaken: wat mag je van medewerkers verwachten?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!