Home Reizen Een nuttige invulling van je zomervakantie

Een nuttige invulling van je zomervakantie

0
Een nuttige invulling van je zomervakantie

Heb jij nog geen plannen voor de zomer, maar ben je wel een periode vrij? Dat kan heel vervelend voelen, zeker als iedereen om je heen al allerlei plannen heeft. Ben je bang dat je je hele dagen alleen thuis gaat vervelen? Dat is nergens voor nodig! Er zijn namelijk nog genoeg lastminute plannen die je kan maken. Voor sommige plannen hoef je ook geen hele reis af te leggen.

Een cursus

Er zijn meer dan genoeg cursussen die je in de zomer kunt doen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een zomerschool? Een zomerschool is ideaal om in korte tijd kennis op te doen over een onderwerp of een taal. Het kan ook nuttig zijn als je wil solliciteren voor een functie die nog niet helemaal aansluit op je cv. Wanneer je een zomerschool hebt gedaan die precies aansluit bij wat er van je gevraagd wordt voor die functie, groeit jouw kans om aangenomen te worden aanzienlijk!
Je zou ook een muziekinstrument kunnen leren bespelen, door bijvoorbeeld gitaarles te nemen. Hoe tof is het als je na de zomer ineens een instrument kunt spelen? Zeker als je toch geen plannen had, heb je veel tijd om te oefenen. Dit oefenen kan in het begin wat frustrerend zijn, maar je zult snel verbetering merken, en dan is het hartstikke leuk! Je moet natuurlijk wel een gitaar hebben om op te spelen. Is de prijs van een gitaar een probleem? Kijk dan eerst eens op sites met tweedehands artikelen, of huur een gitaar bij een winkel die instrumenten verkoopt. Als het spelen van gitaar je goed bevalt, kan je natuurlijk wel beter je eigen gitaar aanschaffen.

Vakantiewerk

Genieten op een mooie, warme locatie voor niets, en zelfs nog wat geld verdienen? Klink dat te mooi om waar te zijn? Dat is het niet. Er zijn online veel platforms te vinden waar mensen oproepen doen voor klussen of banen die zij te doen hebben, in ruil voor kost en inwoning en meestal zelfs een kleine vergoeding. Wat dacht je van werken op een boerderij ergens in Portugal? Of een familie helpen met afvallen? De oproepen lopen enorm uiteen. Soms hoef je slechts vijf dagen per week drie uurtjes te werken, en ben je verder vrij om te gaan en staan waar je wilt. Er zijn ook hostels die oproepen plaatsen. Dat is vaak wel wat meer werk, maar een ideale manier om andere mensen te ontmoeten en vrienden te maken!

Vorig artikel Een uitbreiding in onze keuken!
Volgend artikel Een bedrijf op starten en wat je moet weten
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!