Home Huis Een gezellige zithoek maken in je tuin?

Een gezellige zithoek maken in je tuin?

0
Een gezellige zithoek maken in je tuin?

Met een prettige zitplek kun je helemaal tot rust komen in je tuin. Een mooie loungeset bestaande uit een bank, stoelen en een lage tafel zorgt al voor een fijn plekje in je tuin, maar hoe kun je deze loungehoek nou nog gezelliger maken? Hieronder vind je een aantal tips over het inrichten van je zithoek, zodat je lekker kunt relaxen in je eigen tuin. 

Zorg voor gezellige verlichting rondom je loungeset

Leuke kaarsen en lampen zijn onmisbaar als het over het ontwikkelen van gezelligheid gaat. Het is heerlijk om ‘s avonds nog wat te gaan drinken met je partner of vrienden in de buitenlucht. Om dit moment gezelliger te maken is het bijvoorbeeld leuk om kaarsen te verlichten op de tafel van je loungeset. Als je loungeset grenst aan een schutting of muur is het ook leuk om draadverlichting boven de loungehoek te hangen. Deze hangende verlichting geeft een knus gevoel aan het geheel. 

Verder zou je ook lampionnen in de tuin kunnen plaatsen. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, waarmee je je tuin kleurrijk en feestelijk kan verlichten. Lampionnen kun je zowel op de grond plaatsen als ergens aan hangen. Mocht je een overdekte loungehoek hebben, dan kun je de lampjes aan het plafond vastmaken. 

Een kleurrijke loungeset door vrolijke kussens

Gezelligheid zit in de details. Daarom kun je je loungeset mooi opvrolijken door kleurrijke kussens uit te zoeken en deze op de meubels te plaatsen. Buitenkussens komen in allerlei soorten en maten en voegen veel toe aan de sfeer die je loungeset uitstraalt. Kijk eens door het ruime aanbod van buitenkussens en vind geschikte kussens die jouw zithoek kunnen helemaal opvrolijken. 

Het hele jaar door een mooie groene tuin

Op het eerste gezicht klinkt het een beetje gek, maar kunstplanten in je tuin kunnen veel sfeer opleveren! Met name in de winter heeft een kunstplant veel baat, want zo heb je zelfs in de koude winterperiodes een mooie tuin. Als je geen groene vingers hebt en moeite hebt om planten te onderhouden kun je net zo goed kunstplanten plaatsen in je tuin. Tegenwoordig ziet een kunstplant er vrijwel net zo realistisch uit als een echte plant, dus het verschil zal nauwelijks te merken zijn. 

Kunstplanten passen goed bij een overdekte loungehoek. Je hoeft geen rekening te houden met zonlicht en je zorgt er zo voor dat ook de donkere delen van je tuin zijn voorzien van groen. Je kunt gebruik maken van kleine plantjes op de loungetafel of voor een grotere kunstplant in de hoek. 

 

Vorig artikel De unieke Melano twisted ring
Volgend artikel Heerlijke drank nu ook online te koop
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!