Home Huis Een glazen keukenachterwand: de perfecte look voor je keuken

Een glazen keukenachterwand: de perfecte look voor je keuken

0
Een glazen keukenachterwand: de perfecte look voor je keuken

Alles was mooi nieuw toen we hier kwamen wonen. Na vijftien jaar, zijn we toe aan een nieuwe keuken. We hebben een mooie keuken uitgezocht. Dat is nog een heel dingetje. Er zijn zoveel verschillende stijlen, materialen en mogelijkheden. Daarnaast waren we gebonden aan een budget. Met wat onderhandelen was de koop gesloten en konden we de eerste fase van ons keukenproject afvinken. De volgende vraag was: wat doen we met de keukenachterwand? Eerst ging ik ervan uit dat dit weer de traditionele keukentegels zouden worden. Nu zijn die er ook in allerlei soorten en maten maar bij de strakke keuken die we hadden uitgekozen, passen naar mijn gevoel geen tegels.

Standaard of maatwerk

Bij een vriendin zag ik dat ze achter het kookgedeelte een glazen keukenachterwand had geplaatst. Het oogde stijlvol en mooi strak. Bovendien is glas ook praktisch omdat het makkelijk en snel te reinigen is. Ze vertelde dat ze de wand bij Glassby had gekocht. Thuisgekomen heb ik meteen de  achterwanden van Glassby op de website gechecked. Dat was een aangename verrassing: er is van alles mogelijk. Het is de perfecte look! Dit wilde ik niet alleen achter het kookgedeelte maar over de hele achterwand! We hadden feitelijk twee wanden nodig: één achter het gootsteen/aanrecht gedeelte en de ander achter de kookplaat. Je kunt standaardafmetingen bestellen maar wij hadden maatwerk nodig. Het is mogelijk om via de site op de millimeter nauwkeurig aan te geven hoe groot de achterwand moet worden. Vanwege een keukenkast moest er een uitsparing komen, wat geen probleem opleverde.

Gehard veiligheidsglas

We hadden stalen opgevraagd van de verschillende soorten glas. We bestelden één transparante keukenachterwand. Deze zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas en zijn 6 millimeter dik. De randen zijn vlak en geslepen. Er zitten standaard vier uitsparingen voor bevestiging. Je hebt een aantal keuzes: glanzend of mat, en helder of extra helder glas. De tweede wand wilden we graag personaliseren. Ik ben amateurfotograaf en heb een mooie strakke foto met een skyline gekozen. Die foto kun je via de site uploaden. De offerte die we hadden aangevraagd gaf ons helder inzicht in de verwachte kosten. Een montage-set wordt bijgeleverd, de wand kun je eenvoudig zelf monteren. Het is ook mogelijk om de wand te laten plaatsen door een monteur. De levertijd van producten in voorraad bedraagt drie tot vijf werkdagen, maatwerk vraag drie tot vier weken. Thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt je bestelling ook ophalen bij een afhaalpunt. We zijn erg blij met onze keuken en zelf ben ik heel trots om mijn eigen foto op mijn keukenachterwand!

Vorig artikel Tips voor het kopen van een woning
Volgend artikel Het perfecte avondje uit met de meiden!   
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!