Home Huis Tips voor het kopen van een woning

Tips voor het kopen van een woning

0
Tips voor het kopen van een woning

Het kopen van een woning was voor mij een ontzettend leuke en spannende aangelegenheid. Vooral als je voor het eerst een huis koopt, is dat razend spannend. Ik kreeg te maken met allerlei nieuwe zaken, zoals hypotheken en hypotheekrente, een aankoopmakelaar en allerlei kosten. Het is dus slim je goed voor te bereiden op de aankoop van je (eerste) huis. Hoe ik me goed heb voorbereid lees je hieronder. Misschien heb jij er ook iets aan!

Voorbereidingen treffen

Ik heb eerst mijn uitgaven op een rijtje gezet. Ik wist natuurlijk wat er netto per maand binnenkwam, maar een hypotheekverstrekker kijkt altijd naar je bruto-inkomen. Je vakantiegeld wordt dus ook gewoon meegerekend met je inkomen. Op basis van je inkomen kun je berekenen hoe hoog je hypotheek kan worden. Daarvoor keek ik online bij een aantal tools. Die maken een simpele berekening voor je. Dat was mijn leidraad toen ik gesprekken ging voeren met financiers. Daarnaast ging ik natuurlijk op zoek naar een woning. Voor je een woning kunt kopen moet je natuurlijk wel je droomhuis tegenkomen. Toen ik mijn droomwoning eenmaal had gevonden moest ik snel schakelen. Ik was blij dat ik de juiste voorbereiding al had getroffen. Ik wist wat voor hypotheek ik wilde en bij welke aanbieder ik die wilde afsluiten. Daarnaast had ik al gespaard, zodat ik alle kosten kon dekken. Als ik dat niet had gedaan, had ik de woning niet kunnen kopen. Het is echt zonde als je droomhuis door een slechte voorbereiding aan je voorbijgaat.

Verbouwen

Ik wilde niet verbouwen omdat mijn nieuwe woning prima in orde was, maar als je dat wel wilt heb je ook eigen geld nodig. Je kunt je verbouwing niet meefinancieren met je hypotheek. Vroeger was er meer ruimte voor extra geld en kon je je huis zelfs overfinancieren. Dat was een manier om eenvoudig aan extra financiële middelen te komen. Tegenwoordig kun je alleen de waarde van de woning financieren met een hypotheek. Daar dien je dus rekening mee te houden als je een grote verbouwing op de planning hebt staan. Je moet eerst sparen voor je aan de slag kunt in je nieuwe huis. Als je dat soort zaken op een rijtje zet voor je een bod doet op je droomhuis, weet je beter waar je aan toe bent. Ik kan alleen maar aanraden je eerst goed te oriënteren voor je de markt op gaat en naar huizen gaat kijken. Zo voorkom je teleurstelling en kun je direct in actie komen als je wél je droomhuis ziet.

Vorig artikel Verhuizen naar Amsterdam
Volgend artikel Een glazen keukenachterwand: de perfecte look voor je keuken
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!