Home Algemeen Een graantje meepikken met Max

Een graantje meepikken met Max

0
Een graantje meepikken met Max

Dat Max een aardig bedragje opstrijkt bij Red Bull is mooi voor hem. De man die f1maximaal op zijn kop zet verdient een beloning daarvoor. Maar Nederlands handelsgeest ziet altijd kans om zelf ook wat te verdienen. De plaats is Zandvoort, en iedereen staat klaar om te verdienen.

AirBnB

De meest lucratieve spontane zakenlui zijn zei die een huis in de omgeving hebben. Met de slechte bereikbaarheid van Zandvoort is een plaatsje in de buurt een must. Daarom gaan veel appartementen voor het weekend op de site al snel voor meer dan €5000 van de hand. Wie een heel huis beschikbaar heeft kan losse kamers voor €3500 slijten. Absurde bedragen, maar wat de gek er voor geeft. Mensen buiten Zandvoort snoepen maar al te graag mee met dit soort prijzen. Zo heeft een Haarlemmer het voor elkaar gekregen om zijn luxe appartement voor het weekend te verhuren voor €10.000. Hij speelde slim in door bij het aanbod vier elektrische fietsen aan te bieden. Wel zo handig.

Wie niet Zandvoort zal fietsen!

Om nooddiensten toegang te verlenen tot Zandvoort (er zijn namelijk maar twee wegen het dorp in) mogen auto’s niet komen. Zo een 40.000 geïnteresseerden zullen zich dus per fiets moeten bewegen naar Zandvoort. Veel mensen zijn van plan hun fiets voor een riant cash bedrag voor de dag te lenen aan de mensen die aankomen op Haarlem Centraal. De verbinding naar Zandvoort met trein zal namelijk ondanks de frequente ritten iets weg hebben van een Indiase wagon. Dit idee van een fiets verhuren begint al snel uit te professionaliseren. Zo zijn er mensen die zichzelf aanbieden als levende postbus. Jij verhuurt je fiets, zij kijken welke het is in de avond en nemen voor je jouw fietssleutel in ontvangst. En wat is een goede business zonder financiële ondersteuning. Van een kennis weet ik dat deze speciaal voor de gelegenheid een mobiel pinapparaat heeft gekocht. Zijn formule is simpel: Je klant pint naar mij, ik geef je cash. Met zijn “commissie” roomt hij waarschijnlijk zo een goed deel van alle fiets verhuur af.

Dorst en lekke banden

Waar de meeste omzet zal circuleren van mensen die A aanbieden of de van A naar B aanbieden zijn er ook mensen die zien wat tussen A en B nodig is. Deze straatventers zullen met koelboxen, koelkarren en vrieskisten in busjes aanvliegen en zich nestelen rond de logistieke flessenhalzen om Zandvoort in te komen. Hun assortiment van wat ik zo gehoord heb zal bestaan uit flesjes water, Cola, Dextro, chips en raketjes. Ik weet van een iemand wiens business model simpeler is. Deze is van plan om fiets pompen te verhuren. Opgepompte banden: €5. Maar als je zelf pompt krijg je 50% korting. Zijn broer verzorgd de grotere reparaties. Met een emmer water zal hij je band plakken. Hoeveel ze daarvoor durven te vragen zijn ze nog niet uit.

Vorig artikel De weg van de familieman
Volgend artikel Wat te doen tegen wespen?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!