Home Algemeen Wat te doen tegen wespen?

Wat te doen tegen wespen?

0
Wat te doen tegen wespen?

Je kan op allerlei plekken geterroriseerd worden door wespen. Vooral in de zomer zitten ze overal! Op het terras, bij een barbeque of in een pretpark kunnen de beestjes je continu ten laste zijn. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je er zo min mogelijk ellende door ervaart. Laat je inspireren door onderstaande tips en zorg er vandaag nog voor dat de wespen verdwijnen.

Wespenplaag in je huis

Zodra je een wespennest in je huis of bedrijfspand hebt geconstateerd, is het belangrijk dat je niemand in gevaar brengt. Dit doe je door de ruimte, waarin het nest zich bevindt, af te sluiten. Houdt er daarnaast rekening mee dat de beestjes zich door de kleinste gaten en kieren persen. Zorg er ook voor dat er niet gegeten en gedronken wordt in de omliggende ruimtes, wespen komen namelijk af op de geur van voedsel en drank. Zodra ze in de spouwmuur zitten, is het zaak de ingang naar het nest niet af te sluiten. De wespen zullen geheid je woon- of slaapkamer binnenvliegen als je dit doet.

In de tuin zitten ze 

Wespen in de tuin zijn erg vervelend. Je kunt er niet meer barbecueën, een borreltje drinken of simpelweg genieten van het heerlijke weer. Wat je zou kunnen is het plaatsen van horren voor je ramen en deuren. Hierdoor voorkom je dat ze je huis binnenvliegen en zorgen voor grotere problemen. Daarnaast zal je er rekening mee moeten houden dat er geen zoete etenswaren of drankjes worden genuttigd in de tuin. IJsjes, limonade, gebakjes en zelfs biefstuk is zeer gewild bij de zwart-gele beestjes.

Picknicken in een stadspark

Ook kunnen de wespen erg lastig zijn in het openbaar, bijvoorbeeld als je aan het picknicken bent in een stadspark. Zodra deze situatie zich voordoet, is het zaak de drankjes en etenswaren af te dekken het afval vervolgens op te ruimen. De etensresten trekken namelijk wespen aan. Het park is daarnaast eigendom van de gemeente, zij moeten er dus voor zorgen dat de bezoekers er veilig en wel kunnen wandelen en picknicken. Als je een wespenplaag constateert in het park, licht de gemeente dan zo snel mogelijk in. Zij zorgen ervoor dat probleem verholpen wordt. 

Professionele hulp

Helpen de bovenstaande tips niet of nauwelijks en heb je nog steeds last van een wespenplaag in je woning of bedrijfspand? Schakel dan direct hulp in van ongediertebestrijders! Zij hebben voldoende ervaring met wespen bestrijden en beschikken daarnaast over voldoende kennis. Bel of mail vandaag nog voordat de gevolgen niet meer te overzien zijn.

Vorig artikel Een graantje meepikken met Max
Volgend artikel Houd uw kindje warm tijdens de koude dagen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!