Home Algemeen Muggen, je komt ze overal tegen

Muggen, je komt ze overal tegen

0
Muggen, je komt ze overal tegen

Of het nou bij je thuis is, tijdens een wandeling met de hond of op vakantie, muggen kom je heel de zomer tegen! De beste tips om ze te bestrijden vind je op Beestjeskwijt.nl. Maar hoe wapen je jezelf tegen muggen als je niet thuis bent? In dit artikel vind je de beste tips hoe je het aantal muggenbeten beperkt kunt houden!

Muggen in de tuin

Wanneer je in de tuin last hebt van overlast door muggen, is de kans groot dat je in je eigen tuin of in de buurt een vijver hebt. Muggen nestelen zich in stilstaand water, naast vijvers kunnen dit ook vogelbadjes en gieters zijn. Zodra het warmer wordt, zullen ze voor overlast zorgen. Als je zo min mogelijk muggen in je tuin wil, is het aan te raden om stilstaand water te verwijderen en vijvers af te dekken met gaas, hetzelfde gaas wat wordt gebruikt voor horren. Als je muggen in de tuin hebt en je laat ramen en deuren openstaan, zitten ze binnen de kortste keren ook in huis. Zorg daarom dat wanneer je de deur en ramen open hebt staan, deze wel afsluit met horren. Dit houdt de muggen buiten.

Muggen op vakantie

Als je in de zomer op vakantie gaat, is de kans ook groot dat je te maken krijgt met muggen. Vooral op warme bestemmingen, wil je ze buiten je slaapkamer houden? Zorg er dan voor dat je deuren en ramen niet zomaar open laat staan! In Nederland zijn de meeste muggen niet gevaarlijk, wanneer ze steken ervaar je wel jeuk en dit is vervelend, maar niet gevaarlijk. Mocht je op vakantie gaan naar een tropische bestemming, dan kunnen muggen wel voor gevaar zorgen. De tijgermug en de malariamug zijn voorbeelden van muggensoorten die gevaarlijk kunnen zijn. Lees je goed in voordat je op vakantie gaat en indien nodig, laat je inenten. Dit kan vervelende ziektes voorkomen. Zorg er daarnaast ook voor dat je in tropische gebieden onder een klamboe slaapt. Dit werkt hetzelfde als een hor voor de deur. Dit zorgt ervoor dat je ‘s nachts niet gestoken kunt worden. Overigens houdt een klamboe ook andere soorten ongedierte zoals spinnen buiten je bed.

Gestoken, wat nu?

Als je toch wordt gestoken, is het goed om te weten dat de jeuk de eerste dag het ergst is maar daarna snel minder wordt. Probeer daarom niet te krabben, dit verergert de klachten, je krijgt meer jeuk en kunt er littekens aan overhouden. De beste tip is om een middel te smeren wat je bij de drogisterij kunt krijgen tegen de jeuk. Daarnaast helpt het om een koud kompres op de bult te leggen, dit vermindert de jeuk. Ben je daarna bang om weer in bed te kruipen? Dan zijn er nog een aantal tips om muggen buiten te houden.

Muggen buiten houden

Muggen houden niet van tocht, maak daarom gebruik van een ventilator in de slaapkamer, dit maakt de vliegtocht van de mug moeilijker en dit zal ze grotendeels buiten houden. Daarnaast is het plaatsen van een muggenstekker een aanrader, deze stekker verspreidt een geluid waar de muggen niet tegen kunnen. Toch nog niet gerust? Spray dan muggenspray in alle hoeken van de kamer, ook daar kunnen muggen niet tegen. Mocht dit alles toch nog niet voldoende zijn, probeer dan ook thuis een klamboe, hier komen ze, mits goed afgesloten, niet in.

Vorig artikel Tips voor een gekneusde of verzwikte enkel
Volgend artikel Trouwen in de zomer: 4 toffe ideeën
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!