Home Algemeen Handtassen schoonmaken in 4 stappen

Handtassen schoonmaken in 4 stappen

0
Handtassen schoonmaken in 4 stappen

De meeste mensen kunnen niet zonder hun handtassen. Vooral vrouwen nemen hun handtassen bijna overal mee naar toe en gaan de deur niet uit zonder. Dit is logisch aangezien we tassen nodig hebben om onze spullen in te vervoeren. Veel vrouwen hebben een handje van oneindig veel spullen in hun tassen mee te nemen. Vaak zitten handtassen vol met pennen, notitieboekjes, een portemonnee, kauwgom, een make-uptasje, een flesje water, los muntgeld, een borstel, deodorant, visitekaartjes, eten voor onderweg, parfum en nog veel meer spullen. Omdat er zo veel in gaat kunnen handtassen na een tijd een beetje rommelig en smoezelig worden. Lees in deze blog hoe je in 4 stappen je handtassen weer spic en span maakt.

Ga zorgvuldig te werk

Handtassen zijn waardevolle spullen waarmee je zorgvuldig om moet gaan. Je kunt bij het schoonmaken van je handtas niet zomaar elk soort materiaal gebruiken, of gaan schrobben met een schuurspons. Lees dus voordat je de handtas gaat schoonmaken zorgvuldig deze blog en neem ruim de tijd voor het schoonmaken van je handtas.

Handtassen schoonmaken stap 1

Voordat je begint met het schoonmaken van je handtassen is het goed om te kijken van welk materiaal je handtassen zijn gemaakt. Heb je een leren handtas? Gebruik dan uitsluitend schoonmaakmiddel dat daarvoor bedoeld is.

Handtassen schoonmaken stap 2

Daarna is het tijd om je handtas te ontdoen van rommel. Leg een handdoek of een zeil neer op de grond en keer je handtas om zodat alles eruit valt. Vergeet niet ook de zijvakjes open te maken en leeg te schudden. Als alles op de handdoek ligt kun je een selectie maken. De grote belangrijke dingen leg je apart, en de kleine rommeltjes gooi je weg. Bedenk goed wat je wel en niet wil bewaren en wat handig is om mee te nemen je handtas.

Handtassen schoonmaken stap 3

Nadat je de handtas hebt opgeruimd  ga je de binnenkant schoonmaken. Ga eerst met een stofzuiger of kruimeldief door de tas heen en vergeet de hoekjes niet. Zet de stofzuiger niet op de hoogste stand, dit kan ervoor zorgen dat je de voering van de handtas kapot trekt. Als de tas leeggezogen is kun je de binnenkant ook afnemen met een vochtig doekje. Let er hierbij op dat je het doekje goed uitwringt zodat het niet te nat is. Gebruik liever geen schoonmaakmiddel, als er hele erge vlekken zijn kun je een beetje afwasmiddel gebruiken.

Handtassen schoonmaken stap 4

Nu is het tijd voor de buitenkant. Je weet al van welk materiaal je handtas is gemaakt, gebruik dus ook uitsluitend schoonmaakproducten die hiervoor bestemd zijn. Neem de buitenkant van je handtas af met een vochtige doek en het schoonmaakmiddel. Twijfel je of je het juiste schoonmaakmiddel gebruikt? Breng het eerst aan op een minder zichtbaar stukje van je handtas, zoals de onderkant.  Mocht jouw handtas niet goed reageren op het product, heb je geen vlek gemaakt op een hele duidelijke plek.

Vorig artikel Crossbody tassen: je handen vrij en toch elegant
Volgend artikel Met je kind naar de tandarts? Lees deze tips!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!