Home Kleding Heren pakken: laat je van je beste kant zien

Heren pakken: laat je van je beste kant zien

0
Heren pakken: laat je van je beste kant zien

Heren pakken, je hebt ze in alle soorten en maten. Maar het is erg belangrijk dat zo’n pak goed zit en dat je er je zeker en succesvol in voelt. En zo’n pak vinden is een hele opgave. Hier wat tips waar je op kunt letten bij het kopen van heren pakken.

 

Heren pakken: ze moeten even mee

 

Goed om te weten, heren pakken moeten even mee. Waarom? Omdat het meestal een flinke investering is. De meesten mannen kopen niet elke maand een pak. Een modern, mooi, goed zittend pak kost namelijk best wel wat. Dus logisch dat je heren pakken wil die even mee gaan. Heren pakken gaan gemiddeld zo’n vijf tot tien jaar mee. Maar het feit dat je er zo lang mee moet doen, houdt ook een risico in. Want dat betekent dat je zo’n pak echt leuk moet vinden en dat het echt lekker moet zitten.

 

De stof en de maat

 

Je staat er misschien niet zo erg bij stil, maar heren pakken vallen of staan met de stof waarvan ze gemaakt worden. Logisch, denk je misschien, maar het is opvallend hoe weinig mannen eerst eens de stof onderzoeken waarvan een pak gemaakt is. De stof draagt in hoge mate bij aan het comfortabel kunnen dragen. Voel gewoon eens aan de stof. Let op de structuur en de flexibiliteit. Bedenkt dan ook in welke periode je het pak vaak draagt. In de winter draag je vaak andere stoffen dan in de zomer. En let natuurlijk op de maat. Ook al een inkoppertje? Kijk maar eens rond en let eens op hoeveel mannen een pak dragen dat hen niet echt goed ;past.

 

Opvallen en kleuren

 

Opvallende strepen, bloemenrandjes, van het pak afspringende, felle knopen. Hartstikke leuk, natuurlijk. Je valt meteen op. Maar dit is een echte valkuil bij het kopen van heren pakken. Nu vindt je die bloemetjes misschien nog wel leuk, maar over een jaar ook nog? Datzelfde geldt voor de kleuren. Houdt er rekening mee dat je pak goed moet passen bij je overhemden. Houd het daarom bij neutrale, makkelijk te combineren kleuren.

Vorig artikel Vrolijk stappen in Shoesme
Volgend artikel Nike kleding: perfect om in te sporten
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!