Home Algemeen Tijd voor een nieuwe auto? Heb je hier al eens aan gedacht?

Tijd voor een nieuwe auto? Heb je hier al eens aan gedacht?

0
Tijd voor een nieuwe auto? Heb je hier al eens aan gedacht?

Wanneer je eraan denkt een nieuwe auto aan te schaffen, heb je in de basis twee opties: nieuw of tweedehands. Wanneer jouw budget zich beperkt tot een tweedehandse auto, ga je waarschijnlijk direct zoeken op de bekende tweedehands marktplaatsen op internet. Of wie weet heeft de plaatselijke garage nog wel een leuke occasion voor je staan. Maar heb je wel eens gedacht aan een unieke wagen uit het buitenland? Duur? In tegendeel! Een ver van je bed show? Nee hoor, let maar op.

Het importeren van een auto uit het buitenland

Voor veel mensen is het steeds populairder om een tweedehands auto te importeren uit het buitenland. Voor jou een ver van je bed show? Wel nee. Het vereist even wat regelwerk, maar in feite kan het zo gebeurd zijn.  Steeds meer mensen kiezen ervoor een occassion uit onze buurlanden of zelfs verder te halen. Dit kan zijn omdat ze verliefd zijn geworden op het unieke model die hier in Nederland wellicht niet meer te verkrijgen is. Veel mensen maken de keuze ook uit financieel oogpunt. De aanschaf van een auto in het buitenland kan namelijk veel geld schelen.

Waar heeft dat dan mee te maken?

De financiële voordelen die met name het autoland Duitsland biedt, heeft te maken met het volgende. In Duitsland doet men gemiddeld veel minder lang met een auto dan wij hier in Nederland. Gemiddeld vervangt een Duitser zijn of haar auto binnen 5 jaar. Niet omdat hij dan volledig is afgeschreven, maar omdat ze toe zijn aan iets nieuws. Bij de aanschaf van een nieuwe auto, wordt de “oude” auto tweedehands aangeboden. Om deze reden is het aanbod occasions in Duitsland dus ontzettend groot. En voor wie van ons er vroeger goed heeft opgelet bij economie, daalt de prijs naarmate het aanbod toeneemt. Hoppa! Jouw nieuwe auto voor een prikkie.

Maar hoe ga je dat aanpakken?

Zelf een auto naar Nederland halen is best haalbaar. Je kunt bijvoorbeeld samen met iemand naar de plaats van bestemming rijden en dan zelf met je nieuwe auto terug naar huis. Wanneer je je auto uit Duitsland of België haalt, is dat best te doen. Maar wat als jouw nieuwe parel in Zwitserland of zelfs Amerika staat? En wat moet je allemaal regelen op het gebied van verzekeringen en ander papierwerk?

Sommige mensen doen het wel vaker

Gelukkig zijn er mensen (lees: bedrijven) die wel vaker een auto importeren. Easy Import is een bedrijf die zich al jaren specialiseert in het importeren van auto’s uit andere landen. Met veel ervaring zorgen zij ervoor dat jouw auto gauw voor je deur staat én het papierwerk duidelijk en geregeld is. Natuurlijk vragen zij hier wel een vergoeding voor, maar met een goede deal in het buitenland staan die kosten lang niet gelijk aan wat deze keuze je oplevert.

Een nieuwe auto is nooit leuk voor de portemonnee, maar op deze manier maak je het een stuk aangenamer. Daarnaast is de kans groter dat je een uniek voertuig onder je kont hebt.

Vorig artikel Hoe een gietvloer in het hele huis van past komt
Volgend artikel Ontwerp nu je eigen Brustor lamellendak
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!