Home Huis Hoe kan ik met een klein budget mijn badkamer opknappen?

Hoe kan ik met een klein budget mijn badkamer opknappen?

0
Hoe kan ik met een klein budget mijn badkamer opknappen?

Het verbouwen van een badkamer is vaak een dure aangelegenheid. Het is dan ook de reden waarom veel mensen ervoor kiezen om het verbouwen van de badkamer nog maar even uit te stellen of helemaal niet te doen. Het verbouwen kost veel tijd en geld, maar het is toch mogelijk om je badkamer op te knappen als je niet al te veel budget hebt.

Opknappen met een klein budget

Wie had gedacht dat je veel geld nodig hebt om een badkamer een beetje op te knappen, heeft het mis. Want de badkamer is uiteindelijk een functionele ruimte waar je jezelf wast en aan je persoonlijke hygiëne werkt. Gouden kranen en een groot bubbelbad zijn pure luxe. Daarom kun je beter nadenken over wat je badkamer nu echt nodig heeft. Want zelfs met minder budget kun je best een leuke, moderne badkamer creëren.

Noodzaak

Als je naar een badkamerwinkel in Eindhoven gaat, kom je erachter dat veel zaken in de badkamer eigenlijk al aan je wensen voldoen. Je kunt je dus beter afvragen wat er wel echt vervangen moet worden. Heb je een mooi badkamermeubel die het nog goed doet? Dan is vaak een likje verf en het vervangen van de deurhendels voldoende. Een nieuw meubel is dan niet nodig. Zo kun je besparen op de inrichting van je badkamer. Stel van tevoren een lijst op met wat echt vervangen moet worden en wat je daarvoor wilt betalen.

Zelf knutselen

Ben je handig? Dan kun je ook zelf gaan knutselen. Bijvoorbeeld door de badkamertegels uit Eindhoven zelf te leggen in plaats van het te laten doen. En een badkamerkastje heb je in een uurtje ook zelf wel in elkaar gezet. Maak een eigen ontwerp van tweedehands materiaal. Het is stiekem best heel gaaf om naar een product in je badkamer te kijken dat je zelf hebt gemaakt. Goed voor de portemonnee, en het milieu!

Denk na over de aankleding

Een nieuwe badkamer is lang niet altijd nodig. Vaak is het vooral de aankleding die ervoor zorgt dat de badkamer er weer modern uitziet. Je kunt er dus ook voor kiezen om een aantal accessoires weg te halen en vervangen door nieuwe decoratie. Je hoeft niet meteen naar een dure woonwinkel te gaan, maar kunt ook bij low budget winkeltjes best leuke decoratie kopen.

Denk bijvoorbeeld aan een mooi dienblad of matchende handdoeken. Ook een plant van het plaatselijke tuincentrum zorgt voor een beetje groen in de badkamer. Zo heb je met een paar kleine aanpassingen al een mooie up-to-date badkamer, zonder dat je er veel voor hebt betaald of je weken niet kon douchen.

Vorig artikel Luxe auto importeren uit Duitsland
Volgend artikel Organiseer een leuke avond met je vrienden
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!