Home Kinderen Houd uw kindje warm tijdens de koude dagen

Houd uw kindje warm tijdens de koude dagen

0
Houd uw kindje warm tijdens de koude dagen

Er zijn verschillende manieren om uw kindje warm te houden tijdens deze koude dagen. Hierbij geven u verschillende tips om uw kindje warm te houden voor wanneer u eropuit gaat, maar ook voor binnen bij u in huis.

Voetenzak

Een voetenzak is een slaapzak of deken met capuchon, meestal gemaakt van katoen of fleece, die dient voor het bedekken van de voetjes en beentjes van baby's. Een voetenzak kan worden bevestigd aan een kinderwagen of andere reissystemen.

Nu weten we wat een voetenzak is, laten we praten over waarom het zo noodzakelijk is? En op hoeveel verschillende manieren kan het worden gebruikt.

Ook in de winter is het belangrijk om een wandeling te maken met je baby in de kinderwagen, of je het nu leuk vindt of niet. Frisse lucht is namelijk erg goed voor de gezondheid van baby’s. Een voetenzak is beter dan een traditionele denken.

Baby's houden er vaak niet van als ze in een deken worden opgeborgen en ingewikkeld. Hierdoor kunnen ze niet vrij bewegen en beginnen ze vaak te huilen.

Traditionele dekens hebben daarnaast geen mogelijkheden om het harnas van autostoelen te gebruiken. Hierdoor wordt het moeilijk om baby's in de auto warm te houden. Een voetenzak heeft speciale gespen om uw baby warm en veilig in de auto mee te nemen.

Baby's in deken wikkelen is op zichzelf al een uitdaging, omdat voetenzak ritssluiting aan de zijkanten heeft, kunnen baby's gemakkelijk in de voetenzak worden gezet zonder tijd te verspillen of de onschatbare slaap van je baby te verbreken.

Babynest

Een babynest is als het ware een matras met gewatteerde zijkanten die een smal en baarmoederachtig gevoel geven aan je baby. Hierdoor voelt uw baby zich altijd veilig en geborgen, net zoals in de baarmoeder.

Daarnaast is een babynest ook nog eens lekker warm. Eigenlijk is het een draagbare slaapruimte voor dutjes overdag. Een baby nestje maakt het daarnaast ook nog eens mogelijk om samen een dutje te doen.

Er wordt gezegd dat het delen van je kamer met je baby de zintuigen helpt ontwikkelen. Baby's moeten leren reageren op de sensorische signalen van anderen, waaronder geuren, bewegingen, geluiden, aanrakingen en hitte. Wanneer de baby voor het eerst de wereld betreedt, bouwt ze een relatie op met haar moeder, vader of verzorger. Ze is afhankelijk van deze mensen om haar te helpen reageren.

Vorig artikel Wat te doen tegen wespen?
Volgend artikel Verras je collega’s met een Paasgeschenk
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!