Home Reizen Ontdek het prachtige Zwitserland

Ontdek het prachtige Zwitserland

0
Ontdek het prachtige Zwitserland

Zwitserland is een prachtig land waar je naartoe kunt gaan voor een rondreis? Het land staat vooral bekend om de wintersport, maar ook tijdens de zomermaanden kun je er heel goed terecht. Als je graag op een leuke vakantie wilt gaan dit jaar is een rondreis naar Zwitserland hier zeer voor geschikt!

Maar wat kun je precies doen in Zwitserland?

 

Over Zwitserland

Je kunt Zwitserland vinden in Europa, grenzend aan Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Liechtenstein. Het land staat voornamelijk bekend om de wintersport en de prachtige natuur. Ook staat het voor veel mensen bekend als zeer schoon land. Dat komt omdat er bijna geen zwerfafval te vinden is. Ook wordt er veel aandacht besteed aan recycling en is het openbaar vervoer ontzettend goed geregeld om luchtvervuiling te voorkomen. De meeste mensen in Zwitserland zijn aangesloten bij de Protestantse of de Katholieke kerk. Er zijn ook veel aanhangers van de Freikirche, een Protestantse kerk die niet direct is aangesloten bij de overheid. Er wordt in Zwitserland voornamelijk Duits en Frans gesproken. In een kleine regio is het ook mogelijk dat je er mensen aantreft die Italiaans spreken.

Bijzondere steden

In Zwitserland heb je een aantal steden die zeer de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Denk aan Bern. Deze stad heeft een prachtig historisch stadscentrum. Ook is er één van de langste winkelpromenades van Europa te vinden. Mensen die graag shoppen moeten hier dus ook zeker naartoe gaan. Een andere stad die een echte aanrader is, is Génevé. Liefhebbers van Frankrijk komen hier zeker aan hun trekken. Er zijn namelijk veel Franse invloeden te vinden. Een laatste stad waar je goed terecht kunt, is Zürich. Dit wordt door veel mensen gezien als het financiële centrum van het land, met talloze bezienswaardigheden.

De natuur in Zwitserland

In Zwitserland vind je prachtige natuur. Het bekendste zijn waarschijnlijk wel de Alpen. Hier kun je doorheen rijden, prachtige uitzichtpunten bekijken, heerlijk wandelen of in de winter juist gaan skiën.

Andere bezienswaardigheden

Bijna overal waar je komt in Zwitserland stikt het van de historische bezienswaardigheden. Er zijn kastelen, oude kerken en kleine dorpjes waar de tijd bijna stil lijkt te staan. Het is een aanrader om gewoon eens te gaan rondrijden en hier en daar eens te stoppen op een willekeurige plek. Er valt altijd wel wat te zien. En ga ook zeker eens naar Rigi, want daar kun je de Rigi-Bahn vinden. Dit is de oudste spoorbaan ter wereld.

Wat is de beste reistijd?

Ben je van plan om op vakantie naar Zwitserland te gaan? Dan kan dat eigenlijk het hele jaar. In de zomermaanden is het land vooral geschikt voor de wandelaars en in de wintermaanden is het land een geweldige plek voor de wintersportliefhebber. Houd er goed rekening mee dat het nog best wel druk kan zijn in de zomermaanden. Zit je net daarbuiten? Dan zijn de prijzen voor overnachtingsmogelijkheden erg schappelijk. In de winter is alles doorgaans een stuk duurder. Waar je ook rekening mee moet houden is dat er in de winter wegen kunnen zijn die moeilijk of niet begaanbaar zijn.

Qua klimaat kun je er rekening mee houden dat het in de zomer vaak net wat warmer is dan in Nederland. Zit je in de bergen, dan ben je een stuk hoger en kan het al snel frisser zijn. Houd dus ook altijd rekening met flinke temperatuurverschillen.

Vervoer naar Zwitserland

Je kunt naar Zwitserland gaan met het vliegtuig, maar het is ook goed mogelijk om met de auto te gaan. Ben je van plan om in de winter te rijden? Zorg dan voor goede winterbanden en sneeuwkettingen, want dit is wel verplicht.

Rondreis door Zwitserland?

Zwitserland is een geweldig land om een rondreis te maken. Zeker als je in het voor- of najaar gaat, kun je heel voordelig van accommodatie naar accommodatie reizen. Er is genoeg te zien in het land en voor ieder wat wils. Wanneer je besluit om een rondreis te maken, is het slim om vooraf al te bedenken wat je ongeveer wilt zien, zo kun je gemakkelijker een beslissing maken. Een georganiseerde rondreis behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden, je hoeft dan verder nergens naar om te kijken.

 

 

Vorig artikel Osprey backpacks: customiseer jouw perfecte backpack!
Volgend artikel Is mijn kat gelukkig?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!