Home Huis Laat kunstgras aanleggen

Laat kunstgras aanleggen

0
Laat kunstgras aanleggen

Lang niet iedereen heeft groene vingers. Een mooi groen gazon vergt namelijk heel wat onderhoud. En nee, daarmee bedoelen we niet alleen grasmaaien. Een gazon moet regelmatig bemest worden, en wanneer er onkruid in je gazon groeit, kan het nodig zijn om het gazon te behandelen met een speciaal middel wat onkruid tegen gaat. Tegenwoordig zijn er ook heel wat hulpmiddelen verkrijgbaar die ervoor zorgen dat je steeds over een mooi groen gazon beschikt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een robotmaaier of het aanleggen van een sproeisysteem, wat er voor zorgt dat het gazon op warme zomerdagen besproeit wordt. Toch kan dit allemaal te veel van het goede zijn. Wanneer je graag een mooi groen gazon wil hebben, maar geen tijd hebt voor het onderhoud van het gazon kan je kiezen voor kunstgras. Er zijn dan ook steeds meer mensen die kunstgras kopen. Kunstgras hoef je niet te maaien en je hoeft ook niet bang te zijn dat er onkruid tussen je kunstgras gaat groeien. Het aan laten leggen van kustgras heeft dan ook alleen maar voordelen.

De voordelen van kunstgras

Kunstgras is verkrijgbaar in allerlei soorten. Welke soort kunstgras het beste bij jouw woonsituatie past, is afhankelijk van een aantal factoren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan waar het kunstgras komt te liggen. Dit kan op een balkon zijn, maar ook in een groot gedeelte van je tuin. Ook is het belangrijk om jezelf af te vragen of er op het kunstgras gespeeld gaat worden door je kinderen of door de aanwezig huisdieren. Kunstgras kopen is namelijk niet iets wat je jaarlijks doet. Ten opzichte van natuurlijk gras, heeft kunstgras alleen maar voordelen. Je hoeft dit gras niet te bemesten en te verticuteren. Tevens hoef je dit gras niet te maaien en kan er tussen dit gras geen onkruid groeien. Ook kun je zorgeloos je zwembad opzetten op dit gras, zonder dat het gras doodgaat of vergeelt. Er zijn zelfs soorten kunstgras die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Dus dat kunstgras nep oogt, is geen reden meer om je te weerhouden van het kopen van kunstgras.

Soorten kunstgras

Voor allerlei doeleinden kan kunstgras gebruikt worden. Je kunt jezelf voorstellen dat je voor het aanleggen van een voetbalveld ander kunstgras nodig zal hebben dan voor in je achtertuin. Het is zelfs mogelijk om gekleurd kunstgras te kopen. Voor elk budget is er kunstgras verkrijgbaar. Wel zal het ene gras een natuurlijkere uitstraling hebben dan het andere gras. Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het kunstgras gelegd wordt op een egale ondergrond. Veel kunstgrasaanbieders hebben dan ook een legservice waardoor je verzekerd bent van een strak gazon.

Vorig artikel Nog even regelen voor de zomer
Volgend artikel Is overstappen op groene stroom duurder?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!