Home Huis Is overstappen op groene stroom duurder?

Is overstappen op groene stroom duurder?

0
Is overstappen op groene stroom duurder?

Veel mensen twijfelen om over te stappen op duurzame stroom maar laten zich tegenhouden doordat ze denken dat dat vast een stuk duurder is dan normale stroom. Dit is echter niet waar. Groene stroom heeft in veel gevallen namelijk dezelfde prijs als normale stroom, enkel de afkomst ervan is anders. Dit wil zeggen dat dit type stroom op een milieuvriendelijke wijze is opgewekt. En dan hebben we het natuurlijk (zeker in Nederland) grotendeels over windenergie. Doordat we in Nederland veel windmolens hebben kun je ervan uitgaan dat een groot deel van de stroom die je ontvangt als je een abonnement voor duurzame stroom hebt daar afkomstig van is. En gelukkig zien we een hele mooie ontwikkeling op dat gebied. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor een duurzame en groene energieleverancier, wat als gevolg heeft dat we steeds minder bronnen hoeven te gebruiken die de aarde uitputten. Groene energie wordt namelijk opgewekt zonder het milieu te belasten en het levert ook geen bijdrage aan het broeikaseffect. Oftewel, als je je steentje wilt bijdragen rondom het thema duurzaamheid dan is overstappen op een groene energieleverancier een van de makkelijkste dingen die je kunt doen. Het kost je immers niks extra, en je hoeft er ook vrijwel niets voor te doen. Na de overstap is alles geregeld en kun je achteroverleunen terwijl je vanaf dat moment enkel nog groene stroom gebruikt in je huis.

Wat kun je nog meer doen rondom duurzaamheid?

Er zijn genoeg dingen die je nog meer kunt doen om je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Het zijn een heleboel kleine, simpele dingen die samen een groots effect hebben. Denk maar eens aan het plaatsen van spaarlampen, niet te lang douchen, de thermostaat een graadje lager zetten, etc. Vrijwel iedereen kent deze tips, maar soms zijn we nog wat te lui om ze allemaal uit te voeren. Bedenk je dan dat als we dat met zijn allen doen we echt een groot effect kunnen hebben. En het is en kleine moeite, toch?

Overstappen op een groene energieleverancier

Van al die tips is overstappen op een duurzame energieleverancier misschien nog wel de aller makkelijkste. Daar hoef je namelijk maar weinig voor te doen. Je vult gewoon wat formulieren in en laat je nieuwe (groene!) leverancier alles voor je in orde maken. Daarna ontvang je alleen nog maar groene stroom thuis, en als je dan ook nog eens zorgt dat je niet onnodig lang doucht en lampen aan laat in ruimtes waar je niet bent dan doe je al veel om het milieu te helpen. Liever nog een stapje verder gaan? Probeer dan eens minder te consumeren, want vaak kopen we spullen niet omdat we ze nodig hebben maar omdat we ze simpelweg leuk vinden om te hebben. Sta dus wat vaker stil bij aankopen en bedenk je of je ze wel echt nodig hebt. Of kies voor duurzame mode! Nog meer doen? Stoppen met vlees eten heeft ook een enorme impact, die je kunt vergelijken met het gebruiken van enkel groene stroom. Dit kun je ook enkele keren per week toepassen in plaats van volledig vegetariër te worden. Als je een beetje creatief bent zul je zien dat je veel meer voor het milieu kunt doen dan je nu doet, succes!

Vorig artikel Laat kunstgras aanleggen
Volgend artikel Verschillende trouwfilm mogelijkheden
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!