Home Kleding Last van zweetvoeten? Zo kun je dit voorkomen!

Last van zweetvoeten? Zo kun je dit voorkomen!

0
Last van zweetvoeten? Zo kun je dit voorkomen!

Heb jij regelmatig last van zweetvoeten? Dat kan erg vervelend zijn voor jezelf en je omgeving. Niet alleen kan de vervelende geur overlast geven, ook gaat er vaak schaamte gepaard met het hebben van zweetvoeten. Gelukkig zijn er ook dingen die je kunt doen om het hebben van zweetvoeten te voorkomen. Ben jij benieuwd hoe je van die vervelende zwetende voeten af komt? Je leest de beste tips in dit blog! 

  1. Je schoenen goed luchten

Allereerst is het belangrijk dat je de schoenen die je gedragen hebt, regelmatig laat luchten. Zelfs wanneer je schoenen hebt van kwalitatief hoogwaardig materiaal, zoals leer, is dit belangrijk. Ondanks de luchtdoorlatende eigenschappen van dit materiaal, kost het wat tijd om het vocht wat vrijkomt bij het zweten van je voeten weer te laten verdampen. Daarom is het belangrijk om je schoenen, nadat je ze een dag gedragen hebt, zo’n 24 uur te laten luchten. Draag dus niet twee dagen achter elkaar hetzelfde paar schoenen. Zo hebben de schoenen voldoende de tijd om te herstellen en kan het vocht verdampen. 

  1. Kies sokken van het juiste materiaal

Een handige manier om zweetvoeten te voorkomen, is door te kiezen voor sokken die gemaakt zijn van het juiste materiaal. Hierbij kun je denken aan sokken van natuurlijke materialen, zoals bamboe sokken. Sokken van bamboe zijn de perfecte sokken tegen zweetvoeten. Dit komt doordat de sokken vochtdoorlatend zijn en bamboe erg goed is in zowel het afvoeren als het opnemen van vocht. Sokken van synthetisch materiaal daarentegen verergeren je zweetvoeten alleen maar, doordat ze vocht niet goed kunnen opnemen en afvoeren. 

  1. Iedere dag schone sokken dragen

De zweetgeur van je voeten komt niet door het vocht van het zweet, maar door de bacteriën die proberen dit vocht af te breken. Daarom is het belangrijk dat je die bacteriën niet teveel de ruimte geeft om zich op te hopen en te vermeerderen. Dit doe je door je sokken dagelijks te verwisselen. Ook wanneer je sokken geen vervelende geurtjes met zich meedragen is dit belangrijk. Zo voorkom je dat bacteriën zich in je sokken kunnen gaan vermeerderen, waardoor er alsnog vervelende geuren kunnen ontstaan. 

  1. Was je voeten regelmatig

Een andere effectieve manier om zweetvoeten te voorkomen, is het regelmatig goed wassen van je voeten. Dit kun je het beste ‘s ochtends vroeg doen. Je wast je voeten dan eerst met zeep en warm water en spoelt ze vervolgens af met koud water. Pak dit grondig aan.

Vorig artikel Waarom zou je een detox kuur doen?
Volgend artikel Doe-het-zelf buitenverlichting
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!