Home Huis Led strips voor dat beetje extra

Led strips voor dat beetje extra

0
Led strips voor dat beetje extra

Ik heb onlangs iets nieuws ontdekt, en ik deel het maar al te graag met je. Heb je ook weleens dat je in je huis rondloopt en denkt, er mist net iets. Je kan het niet helemaal plaatsen, maar je hebt het gevoel dat er nog iets bij kan om het echt af te maken. Nou dat had ik dus ook, maar ik ben er inmiddels achter gekomen hoe ik dat kan verhelpen. En je zal het niet raden, maar het antwoord is led strips.

RGB led strip

Yes, een led strip. Een lange rij met kleine lampjes die je kan instellen op verschillende kleuren. Ik wist eerst ook niet wat het was, maar ik begon het de laatste tijd steeds vaker te zien in andere huizen, en in openbare plekken zoals restaurants.

Een led strip geeft namelijk net even wat meer licht op plekken waar je niet wist dat je het nodig had. Denk bijvoorbeeld aan achter je televisie, of je pc monitor. Dit geeft namelijk een erg gaaf effect, waardoor je een soort diepte effect creëert. Bovendien kan je met de RGB led strip de kleur van het licht ook aanpassen naar vrijwel elke kleur. Met een afstandsbediening is dit gewoon te besturen, en je kan dus zelf kiezen welke tint je geeft aan welke kamer.

Andere toepassingen

In een vliegtuig heb je vaak led strip die langs het gangpad lopen, welke in geval van nood verlicht worden en aangeven welke kant op de nooduitgang is. Gelukkig hoeven de meeste van ons dit nooit mee te maken, maar het gaf me wel een gaaf idee. Zo heb ik nu de belangrijkste paden van mijn praktijk verbonden met een led strip. Hierdoor kan ik een mooi kleurtje geven aan de toch redelijke saaie witte gangen.

Tevens ben ik nu een klein psychisch experiment aan het uitvoeren. Kleur kan namelijk verschillende effecten hebben op hoe je je voelt. Zo ben ik nu dus aan het kijken hoe mensen zich voelen als mijn gangen voorzien zijn van een bepaalde kleur. Achteraf houd ik dan een korte enquete, en later kan de resultaten met elkaar vergelijken. Ik hoop bijvoorbeeld dat er uit komt dat men bij groen zich een stuk gezonder voelt en zin heeft om door te gaan met diëten.

Ach ja, er zijn dus veel verschillende toepassingen voor led strips. Ik zou aanraden er eens naar te kijken. Ik weet zeker dat je er iets leuks mee kan in jouw huis!

Vorig artikel Wat komt er kijken bij een crematie?
Volgend artikel Nog even regelen voor de zomer
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!