Home Algemeen Wat komt er kijken bij een crematie?

Wat komt er kijken bij een crematie?

0
Wat komt er kijken bij een crematie?

Voor veel mensen is het bespreken van een uitvaart geen gemakkelijk onderwerp. Toch is het goed om er eens over na te denken en dit met anderen te bespreken. Het hoeft dan ook helemaal geen beladen gesprek te zijn. Je kunt gewoon vertellen hoe jij jouw uitvaart voor je ziet en de ander kan dit ook benoemen. Door dit bespreekbaar te maken, zul je er de volgende keer ook gemakkelijker over kunnen praten. Ook zul je door er over te praten, je vrienden, familie en andere naasten overtuigen om het onderwerp ook bespreekbaar te maken. Vandaag ga ik iets specifieker in op het regelen van een crematie en wat er allemaal bij komt kijken. Mijn inspiratie heb ik gehaald uit een crematie in Amsterdam. Benieuwd geworden naar mijn blog? Lees dan snel verder en ik vertel je graag iets meer over mijn uitvaartswensen en het regelen van een crematie. 

Uitvaartwensen

Bij een uitvaart komen verschillende uitvaartwensen kijken. Allereerst is het goed om te bedenken of je een begrafenis of crematie wilt. Mijn voorkeur ligt bij een crematie, maar iedereen kan zijn redenen hebben om voor een andere uitvaartsvorm te kiezen. Naast het kiezen voor begraven of cremeren, komen er nog veel meer dingen kijken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de catering. Het traditionele koffie en cake is steeds meer aan het verdwijnen en maakt plaats voor een borrel, een etentje of een andere verwijzing naar het lievelings eten of drinken van de overledene. Ook is het mogelijk om een uitvaart te laten filmen, dit is bijvoorbeeld handig voor mensen die in het buitenland wonen of door andere omstandigheden er niet bij kunnen zijn. Een uitvaart wordt ook steeds vaker gestreamd via het internet, familieleden aan de andere kant van de wereld kunnen nu de uitvaart toch live bijwonen zonder fysiek aanwezig te zijn.

Een crematie

Een crematie verloopt vaak volgens een vooropgezet proces. Allereerst vind er een afscheidsdienst plaats en daarna zal de daadwerkelijke crematie beginnen. Het is gebruikelijk dat bij de afscheidsdienst vaak meerdere mensen aanwezig zijn en bij de crematie zelf alleen naaste familieleden. Na de crematie zal het as worden verzameld en deze kun je in een mooie urn laten zetten. Het is dan aan de familieleden of ze deze urn op een urnen begraafplaats willen zetten of bijvoorbeeld thuis. Ook komt het wel eens voor dat er een aantal kleine urnen worden gekocht, zodat iedereen een fysieke herinnering kan meenemen!

Vorig artikel Zo laat je jouw verhuizing soepel verlopen
Volgend artikel Led strips voor dat beetje extra
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!