Home Algemeen Manieren om geld te besparen: leef goedkoper!

Manieren om geld te besparen: leef goedkoper!

0
Manieren om geld te besparen: leef goedkoper!

In ons leven geven we zo veel geld uit aan onnodige dingen. We kopen allerlei kleding die we niet dragen, we kopen de allernieuwste telefoons omdat we er anders niet bijhoren, en andere uitgaven die eigenlijk niet nodig zijn. Als je het lastig vindt om je geld te besparen voor dit soort dingen, dan heb ik wel wat tips voor je. In deze blog vind je manieren waarop je geld kunt besparen die makkelijk zijn voor jou. Je hoeft niet die nieuwste telefoon of kleding op te geven als je deze tips opvolgt.

Let op je maandelijkse abonnementen

In het moderne wereldbeeld heeft de mens allerlei maandelijkse abonnementen. De sportschool, Netflix, Spotify, Headspace, Amazon Prime, noem maar op. Al deze abonnementen lijken misschien wel voordelig en fijn, maar als je alles bij elkaar optelt is het een dure grap. Wat betreft deze abonnementen kun je het beste bij jezelf nagaan of ze echt essentieel zijn. Sommige abonnementen gebruik je namelijk eigenlijk niet, en in dat geval kun je ze beter opzeggen. Dat scheelt al gauw weer 20 euro per maand of meer, per abonnement. Tel dat maar eens bij elkaar op. Je bespaart maandelijks veel geld.

Voorkom aanmaningen op rekeningen

We vergeten allemaal wel eens een rekening te betalen. Het probleem dat daarbij ontstaat is dat we een aanmaning ontvangen. Vaak gaat dit gepaard met zo’n 25 euro administratiekosten die worden toegevoegd aan de factuur, voor de moeite van de aanmaning. Hier op kun je makkelijk geld besparen. Betaal je rekeningen op tijd en je hebt nooit die administratiekosten.

Kijk goed of je dingen echt op hun goedkoopst koopt

Mensen vallen vaak op koopjes. Een koopje lijkt aantrekkelijker dan iets kopen wanneer het de volledige prijs is. Echter is een koopje niet altijd goedkoper. Voordat je overgaat tot het kopen van iets dat goedkoper lijkt dan de originele prijs, controleer dat dan ook. Vergelijk de prijzen met andere aanbieders. Zo weet je zeker dat je ook echt voor het goedkoopste gaat. En is het niet het goedkoopste, stap dan naar de andere aanbieder. Zo kun je bijvoorbeeld je mobiel abonnement vergelijken om tot de goedkoopste te komen, of hetzelfde doen voor auto’s of andere aankopen. Als iets goedkoper lijkt dan de complete vraagprijs, is dat vaak een truc om te zorgen dat je het item wil. Trap hier dus niet in, en check altijd even de context. Zo weet je zeker dat je niet te veel uitgeeft, en spaar je zelfs.

Vorig artikel Privé jet huren voor stedentrip
Volgend artikel Tips voor een curvy figuur
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!