Home Algemeen Tips voor een curvy figuur

Tips voor een curvy figuur

0
Tips voor een curvy figuur

Strakke jeans, korte rokjes en crop tops. Het zijn allemaal leuke en populaire trends, maar niet iedereen voelt zich er prettig in. En dat is helemaal niet erg. Tegenwoordig wordt er nogal snel gezegd dat bepaalde kledingitems of trends voor bepaalde figuren zijn. We leven nu in 2019 en dit is nou echt niet meer het geval. Draag waar jij je goed in voelt. Als jij iets beeldschoon vindt en je er fijn bij voelt, waarom zou je je dan tegen laten houden door mensen die zeggen dat het niet bij je figuur past? Heb je nou een volslank figuur en wil je dit graag benadrukken maar weet je niet hoe? Hier een aantal tips die je wellicht helpen!

De juiste maat

Het klinkt heel voor de hand liggend als er gezegd wordt dat je de juiste maat moet kopen, maar tegenwoordig kan je maat vaak ook achterwege laten. Grote maten dameskleding is nou eenmaal lastig te vinden en tegenwoordig is dat helemaal niet meer het belangrijkste waar je op moet letten. Kijk naar het model. Zie jij een oversized model T-shirt dress hangen in maat L, kan dit voor jou een ontzettend goede fit zijn voor een oversized shirt. Dit geld ook voor truien en andere losse fits.

Materialen

Je zou denken dat het niet zou uitmaken, maar ook materiaal speelt een grote rol in hoe het kledingstuk je staat. Kies materialen die flatteus zijn voor je figuur. Dit zie je vooral terugkomen met broeken. Heb je wat vollere bovenbenen en wil je dit zo min mogelijk laten opvallen? Kies dan voor een materiaal waarin het gunstig uitkomt. Strakke en glimmende stoffen zijn dan juist niet zo handig om aan te schaffen. Hoe steviger het materiaal, hoe beter en daarbij ook hoe langer je ermee kan doen.

A-lijn

Ook met een curvy lichaam is het dragen van jurkjes en rokjes ontzettend mooi. Grote maten dameskleding in de jurkjes en rokjes industrie is niet erg breed dus wellicht duurt de zoektocht iets langer, maar je moet er wat voor over hebben. Wat handig is om rekening mee te houden is dat je het beste kan kiezen voor een A-lijn. Met een A-lijn jurk of ruk wordt de nadruk namelijk gelegd op je taille.

Accessories

En last but not least… accessories. Tegenwoordig een ontzettende musthave bij elke outfit. Met accessoires bedoelen we natuurlijk statement sieraden, heuptasjes, riemen, sjaaltjes, ga zo maar door. The key om je outfit compleet te maken.

Vorig artikel Manieren om geld te besparen: leef goedkoper!
Volgend artikel Handige tips voor het feestje van je leven!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!