Home Gezonde levensstijl Wil jij deze zomer meer gaan fietsen?

Wil jij deze zomer meer gaan fietsen?

0
Wil jij deze zomer meer gaan fietsen?

Als de coronapandemie ons een ding heeft geleerd, dan is het wel dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te gaan om het naar je zin te hebben. Nederland heeft heel veel moois te bieden en het aantal binnenlandse vakanties is dan ook hoger dan ooit tevoren. Nederland is een land waar je prachtige fietstochten kunt maken. Wil jij de zeer diverse natuur in Nederland dit jaar ook graag ontdekken op de fiets? Zorg dan dat je een goede fiets hebt waarmee je comfortabel de paden op en de lanen in kunt gaan. Wij geven je een aantal tips zodat je hopelijk een prachtige vakantie vol fietsplezier tegemoet gaat.

Kies voor comfort, kies voor elektrisch

Vakantie is bedoeld om tot rust te komen, dus waarom zou je jezelf vervolgens in het zweet gaan werken? Als je comfortabel al het moois in Nederland wilt ontdekken, kies dan voor een elektrische fiets. Je kunt een prachtige e-bike heren kopen waarmee je alle fietspaden kunt bestieren. Het voordeel van een elektrische fiets is dat jij niet alle energie hoeft te leveren om vooruit te komen. De motor zorgt voor de nodige ondersteuning zodat je eenvoudig op gang kunt komen en op snelheid zult blijven. Kijk goed naar de actieradius van je fiets. Gemiddeld kan een fiets ongeveer 150 kilometers maken op een volle accu, maar er zijn ook fietsen die over de 200 kilometer gaan.

Willen jullie de kinderen meenemen?

Als je jonge kinderen hebt, is dat niet een reden om de fiets te laten staan. Je kunt namelijk fietsen kopen die heel geschikt zijn om kinderen mee te nemen. Je kunt voor een elektrische damesfiets gaan waar je eenvoudig een kinderzitje voor- of achterop kunt plaatsen. Deze fietsen zijn voorzien van een sterk frame, een stuurslot waardoor deze niet kan omklappen wanneer je de kinderen van de fiets haalt of op de fiets zet. De extra brede standaard zorgt eveneens voor meer stabiliteit waardoor je nooit in vervelende situaties beland.

Een e-bike voor het hele gezin

Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met de elektrische fiets, zal daarna nooit meer anders willen. Er zijn heel veel soorten elektrische fietsen op de markt verkrijgbaar. Zo weet je zeker dat iedereen binnen je gezin mee kan fietsen. Het is namelijk niet prettig om naast iemand op een elektrische fiets te fietsen omdat je op een normale fiets veel meer energie moet leveren om op snelheid te blijven. Koop daarom ook een e-bike voor je kinderen naarmate ze opgroeien. Wil jij op avontuur in de bossen van Nederland? Dan kun je eens kijken of je ook uit de voeten kunt met een elektrische mountainbike. Deze fiets is zeer geschikt voor de ruigere terreinen. Bekijk de mogelijkheden eens bij je lokale aanbieder.

Vorig artikel Met dakgoten kopen alleen ben je er nog niet!
Volgend artikel Kun je ook zonder verzekering naar de fysiotherapeut?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!