Home Huis Met deze tips kies je de beste douche voor jouw badkamer

Met deze tips kies je de beste douche voor jouw badkamer

0
Met deze tips kies je de beste douche voor jouw badkamer

Iets waar we elke dag gebruik van maken, is onze douche. Het is heerlijk om de dag te beginnen met een douche om lekker wakker te worden. Na een werkdag of na het sporten is het fijn om even tot rust te komen en je af te spoelen onder een lekker warme douche. Veel mensen geven de voorkeur aan een douche en hebben niet per se behoefte aan een bad. Hierdoor kun je meer budget besteden aan het plaatsen van een fijne, goede douche. Wat dacht je van het kiezen van de juiste douchecabine, maar ook de douchekraan? Dit zijn allemaal aspecten waar je rekening mee moet houden bij het laten plaatsen van een douche.

Inloopdouches

Je hebt helemaal geen grote badkamer nodig om een mooie en luxueuze douche te hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een inloopdouche? Zoals de naam al zegt, is dit een douche waar je direct in kunt lopen. Inloopdouches bestaan vaak uit één vaste wand. Je hebt echter verschillende varianten inloopdouches. Het meest ruimtebesparende model is een hoekopstelling. Binnen de hoekopstelling zijn er weer vier varianten te vinden. Dit zijn een open hoekopstelling, een hoekopstelling met een vast zijpaneel, en hoekopstelling met een beweegbaar zijpaneel en een hoekopstelling met een deur.

Een open hoekopstelling spreekt voor zich: je kunt de douche inlopen zonder een deur te hoeven openen. Als je kiest voor een hoekopstelling met vast zijpaneel, zit er aan de zijwand een klein paneel gemaakt. Je kunt alsnog de douche inlopen, maar nu is een deel van deze ‘wand’ dichtgemaakt. Zo komen er minder spetters op de vloer of andere badkamermeubelen en biedt dit ook iets meer privacy. Dit zijpaneel kan ook beweegbaar zijn, of in de vorm van een deur worden gemaakt.

Daarnaast zijn er nog inloopdouches voor tegen de muur of voor in een nis. Ook hier kun je kiezen tussen een cabine met een open opstelling, of een opstelling met een vast paneel.

Douchekranen

Hoe heerlijk is het om te douchen onder een regendouche? Dit geeft een enorm ontspannend effect, vooral als het water lekker warm staat. Regendouche douchekranen zijn tegenwoordig eenvoudig thuis te realiseren. Er zijn regendouche sets voor zowel opbouw als inbouw verkrijgbaar, die je makkelijk zelf kunt installeren.

Een regendouche is natuurlijk erg fijn, maar soms heb je meer behoefte aan douchekranen met iets meer kracht. Dan kun je ook kiezen voor een systeem met een glijstang en regendouche combinatie. Ten slotte kun je kiezen uit mengkranen of thermostatische douchekranen. Deze eerste is het meest bekend. Bij de laatste kun je de gewenste temperatuur instellen en voilà: het water is de juiste temperatuur.

Vorig artikel Ga nou gewoon scheiden!
Volgend artikel Voordelen plisse gordijnen op maat
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!