Home Algemeen Mijn liefde voor retro

Mijn liefde voor retro

0
Mijn liefde voor retro

De menselijke hersenen werken op een aparte manier. Er zijn ondanks alle wetenschappelijke kennis die we hebben nog altijd veel onderzoekers die aangeven dat hersenen nog een groot mysterie zijn. Een interessant aspect van de hersenen waar ook nog veel onderzoek naar gedaan wordt, is het geheugen en onze herinneringen. De meesten van ons denken dat we ons simpelweg herinneren wat er gebeurd is in ons verleden maar de realiteit is heel anders. Over het algemeen herinneren we ons voornamelijk een eigen versie van gebeurtenissen maar niet de precieze realiteit. Wat ik zelf heel interessant vindt is het feit dat we ook een beeld hebben van een verleden dat we nooit hebben meegemaakt. Ik was zelf nog niet in leven tijdens de jaren vijftig en zestig bijvoorbeeld. Toch heb ik door films en series een bepaald beeld van deze jaren.

Catch me if you can

Recentelijk zag ik weer de uitstekende en zeer interessante film Catch me if you can met Leonardo DiCaprio en Tom Hanks. De film vertelt het verhaal van Frank Abegnale die in de jaren 50 en 60 zes jaar lang mensen voor de gek hielt. Hij deed alsof hij een piloot was en vloog de hele wereld over. Daarna deed hij alsof hij een dokter en daarna een advocaat was. Tegelijkertijd vervalste hij miljoenen dollars in valse cheques. Tom Hanks is de FBI-agent die achter hem aanzit en hem probeert te vangen. Uiteindelijk wordt hij gepakt en nadat een paar jaar in de gevangenis zit gaat hij werken bij de FBI om daar te helpen andere fraudeurs te vangen. Naast dat het natuurlijk een heel bijzonder verhaal is, vond ik persoonlijk de setting fantastisch. Je ziet heel goed hoe de jaren vijftig en zestig eruitzagen.

Interieur

We hebben het op deze website natuurlijk regelmatig over interieur ontwerp en iets waar ik zelf altijd een groot fan van ben zijn het integreren van retro meubels in je woning. Zoals wel duidelijk is nu ben ik vooral fan van meubels uit de stijl van de jaren vijftig en zestig. Toch vind ik het zelf het mooist om nooit een volledig interieur in een ouderwetse stijl te hebben. Dit doet het interieur simpelweg te ouderwets aanvoelen. Een leuker idee is om een balans te vinden tussen een modern interieur en een aantal retro accenten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een retro stoel. Een van mijn favoriete merken voor dergelijke retro meubels is The Retro Family. Op deze manier kun je je interieur een nostalgische tint geven.

Vorig artikel Goed gereedschap is het halve werk
Volgend artikel Verhuizen naar Amsterdam
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!