Home Algemeen Trouwen in de zomer: 4 toffe ideeën

Trouwen in de zomer: 4 toffe ideeën

0
Trouwen in de zomer: 4 toffe ideeën

Je droom is uitgekomen: je bent door jouw geliefde ten huwelijk gevraagd! Je hoofd zit direct vol romantische ideeën. Hoe ga jij deze fantastische dag vormgeven? De meeste koppels trouwen het liefst op een zonnige dag, waardoor de zomermaanden de drukste trouwmaanden zijn. In Nederland ben je echter niet altijd zeker van het weer. Het kan in de zomer onverwacht gaan regenen, maar ook torenhoge temperaturen zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Ook bij het voorbereiden van een zomerse bruiloft moet je dus creatief zijn. Weten hoe jij ervoor zorgt dat jouw zomerse trouwfeest sowieso een groot succes wordt? Om je op weg te helpen zetten wij vier toffe ideeën op een rij, die van elke zomerse bruiloft een geweldige dag maken.

Een Bohemian wedding

Waar veel koppels kiezen voor een trouwdag vol glitter en glamour, zijn er ook steeds meer bruidjes die graag de liefde, vrienden, familie en de natuur centraal zetten. Zeker in de zomer is kiezen voor een eenvoudige, intieme bruiloft in de natuur vaak een geweldig idee. Geen geforceerd gedoe en ingewikkelde tafelopstellingen, maar samen met je geliefde, je beste vrienden en familie genieten van een heerlijke zomerse dag in de natuur. Met je bloten voeten in het gras dansen op de zomerse muziek van een bruiloft DJ en smullen van heerlijke hopjes. Zeker weten dat je bruiloftsgasten de ongedwongen sfeer zullen waarderen!

Vervang cocktails voor cocktailijsjes

Tegenwoordig kent de zomer steeds vaker weken waarin de temperatuur oploopt tot boven de 30 graden. Heerlijk wanneer je aan het strand ligt, maar net wat minder fijn wanneer je in een pak op een bruiloft staat. Geef je gasten daarom de nodige verkoeling door de cocktails te vervangen voor heuse cocktailijsjes. Vries je cocktails in op een stokje en voeg eventueel een eetbaar bloemetje toe. Dit geeft een heel mooi effect!

Perfecte outdoor decoratie

Wanneer je gaat trouwen in de zomer, kies je voor andere decoratie dan bij een winterse bruiloft. Een buitenlocatie versieren vereist de nodige creativiteit. Probeer de decoratie zoveel mogelijk af te stemmen op de gekozen locatie. Zo past een schelpenthema en blauwe decoratie geweldig bij een bruiloft op het strand. Vier je het huwelijksfeest in een tuin of bos, dan creëer je eenvoudig sfeer met lichtsnoeren en gekleurde lampions. Denk ook goed na over de weersomstandigheden. Aan zee kan het flink waaien: kies dus niet voor versiersels die eenvoudig los kunnen raken.

Foodtrucks

Trouw je op een groot buitenterrein tijdens een zomerse dag? Creëer dan een gezellige festivalsfeer, door diverse foodtrucks te huren. Geen stijf diner, maar karretjes met heerlijke gerechten en lekkere drankjes, verspreid over het terrein. Naast dat de kraampjes en trucks een gezellig geheel vormen, is het ook praktisch gezien een goed idee. Zo kun je kiezen voor foodtrucks die mooi aansluiten bij je thema en staan je gasten niet allemaal in dezelfde ongezellige rij voor het buffet. Sfeerverlichting aan, muziek erbij: jouw zomerse bruiloft is compleet!

Vorig artikel Muggen, je komt ze overal tegen
Volgend artikel Katoenen tasjes bedrukken; 3 originele ideeën!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!