Home Reizen Rondreis door Tibet? De 3 hoogtepunten die je zeker gezien moet hebben!

Rondreis door Tibet? De 3 hoogtepunten die je zeker gezien moet hebben!

0
Rondreis door Tibet? De 3 hoogtepunten die je zeker gezien moet hebben!

Reizen naar Tibet? De 3 mooiste bezienswaardigheden die je niet mag missen

Tibet is een prachtig gebied dat je aan de Chinese kant van het Himalaya-gebergte kunt vinden. Dit gebied mag je tijdens een reis door Azië eigenlijk niet overslaan. Bestuurlijk valt het onder China, maar het gebied is niet met China te vergelijken. Tibetanen hebben hun eigen taal en cultuur. De hoogtepunten in deze blog laten zien wat je kunt verwachten als je een rondreis door Tibet gaat maken.

Bezienswaardigheid 1: Jokhang tempel

De oudste boeddhistische tempel van Tibet vind je in Lhasa, de hoofdstad van Tibet. Midden in deze tempel, in de centrale kapel, vind je Jowo Shakyamuni. Dit is het meest vereerde en het heiligste voorwerp in het Tibetaans boeddhisme, omdat het een standbeeld zou zijn van de Gautama Boeddha op twaalfjarige leeftijd. Dit is de spiritueel leider waarop het boeddhisme is gebaseerd. Hierdoor is deze tempel, die in de zevende eeuw gebouwd is, een belangrijk bedevaartscentrum voor pelgrims. Naast dit bijzondere standbeeld is er nog veel meer te zien in de enorme tempel, zoals allerlei verschillende architectuurstijlen.

Bezienswaardigheid 2: Potala Palace

Voordat de huidige dalai lama uit Tibet vluchtte, was Potala Palace het winterpaleis van de dalai lama’s. Dit paleis is gebouwd in de zeventiende in en werd gebouwd door de vijfde dalai lama. Het is een imposant gebouw dat boven de stad Lhasa uittorent en bestaat uit het Witte Klooster en het Rode Klooster. Nu het niet meer in gebruik is, is het een museum en staat het op de Werelderfgoedlijst. Dit paleis is zeker niet te missen, er zijn allerlei prachtige dingen te zien en vanwege de grootte ben je er zeker een dag mee zoet.

Bezienswaardigheid 3: Klooster van Rongphu

Dit klooster is een letterlijk hoogtepunt in Tibet: het is het hoogst gelegen klooster ter wereld en ligt op een hoogte van 4980 meter. Je vindt dit klooster aan de voet van Mount Everest en vlakbij het Mount Everest Basecamp. Om deze reden komen veel bergbeklimmers even langs voor een laatste zegening voor de beklimming van de hoogste berg ter wereld. Ook onder Tibetanen is het een belangrijk bedevaartsoord en je zult er dus allerlei Tibetaanse tradities en ceremonies zien. Het is een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Enthousiast geworden? Voordat je je eigen reis door Tibet gaat plannen, moet je weten dat je niet zomaar op een ongeorganiseerde reis door het land kunt en deze bezienswaardigheden op eigen houtje kunt bezoeken. Dit is door de Chinese regering verboden en je zult niet eens het land in komen zonder georganiseerde reis. Boek daarom een rondreis door Tibet altijd bij een reisorganisatie.

 

 

Vorig artikel De laatste modetrends voor mannen in 2019
Volgend artikel 3 vloeren die goed passen in een industriële inrichting
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!