Home Gezonde levensstijl Sporten en van de natuur genieten

Sporten en van de natuur genieten

0
Sporten en van de natuur genieten

We zijn ons natuurlijk allemaal bewust hoe belangrijk het is om regelmatig te sporten. Het zorgt voor zowel een gezond lichaam en een gezonde geest. Daarnaast zorgt het er natuurlijk ook voor dat we er beter uitzien. Het is niet voor niets dat elk jaar vele mensen als goede voornemen hebben om meer te gaan sporten. Voor veel mensen betekent dit dat ze naar de sportschool willen gaan. Toch ben ik persoonlijk niet zo’n fan van de sportschool. Veel van de oefeningen die je doet in de sportschool zijn saai en repetitief. Belangrijker nog is het feit dat je wanneer je in de sportschool sport je niet geniet van de natuur. Buiten bewegen is het namelijk net zo belangrijk om regelmatig buiten frisse lucht te pakken. Er zijn hartstikke leuke manieren om sporten en van de natuur genieten te combineren. In dit artikel bespreken we een paar mogelijkheden.

Voetballen

Volksport nummer een en waarschijnlijk de populairste sport ter wereld. Velen van ons gingen maar wat graag een potje voetballen in de zomer. Zelf was ik elke avond buiten op het lokale voetbalveldje te vinden met andere jongens op de straat. Wanneer we ouder zijn is het natuurlijk ontzettend gemakkelijk om in onze drukke levens te vergeten dat we vroeger buiten speelden. Maar waarom niet lekker in de avond bij de lokale voetbalclub een potje voetballen? Of je kunt met je kinderen naar buiten het veld op.

Paardrijden

Paardrijden is ook een hele populaire buitensport, vooral onder meisjes. Buiten rijden op de manege is het ook ontzettend leuk om samen met het paard de natuur in te gaan. Sommige sceptische mensen zullen misschien denken dat paardrijden een sport is die voornamelijk door het paard wordt gedaan maar niks is natuurlijk minder waar. Paardrijden is een sport die ontzettend intensief en leuk is. Het is ook leuk om een paard te verzorgen en een band met het dier op te bouwen, paardenvoer kopen dus maar. Zelf raden we slobber paard aan.

Surfen

Bij surfen denken de meeste mensen vaak aan tropische locaties zoals Hawaii maar het is ook heel goed mogelijk om in Nederland te surfen. Zo zijn er vaak goede golven bij Zandvoort en Scheveningen voornamelijk in het voorjaar en najaar. In het voorjaar is het wel zo dat de zee nog ontzettend koud is van de winter. Daarom is het een goed idee om een dikke wetsuit te dragen en ook schoentjes en een cap op te hebben.

Vorig artikel Bakwagen mijn nummer één
Volgend artikel Tips voor het kopen van een sloep
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!