Home Algemeen Tips voor het kopen van een sloep

Tips voor het kopen van een sloep

0
Tips voor het kopen van een sloep

Het nieuwe jaar is inmiddels alweer een poosje aan de gang, we hebben te maken met een erg milde winter en het voorjaar zal waarschijnlijk er vroeg van start gaan. Dit betekent gelijk ook dat het vaarseizoen snel zijn gaan beginnen. Het is heerlijk om met een eigen sloep over het water te varen en te genieten van het lekkere weer, veel mensen hebben dan ook de wens om een eigen sloep te kopen. In dit artikel vind je enkele tips voor het kopen van een sloep.

Waar wil je de sloep precies voor gebruiken?

Het is belangrijk om goed na te denken over het vaargebied waar je in wilt gaan varen, een sloep is namelijk niet overal even ideaal. Op een open meer kan je bijvoorbeeld beter gaan varen met een grotere zeil- of motorboot, een sloep daarentegen is dan weer ideaal om te gaan varen door de grachten van een stad of in natuurrijke gebieden zoals de Reeuwijkse plassen of de Biesbosch. Verder is het ook belangrijk om na te gaan met hoeveel mensen je wilt gaan varen, wil je liever alleen gaan varen om helemaal tot rust te komen of wil je juist je hele gezin meenemen om een dagje te gaan varen. Het heeft natuurlijk geen zin om een kleine sloep te kopen terwijl je altijd minimaal 5 man mee wilt nemen, of juist dat je een grote sloep koopt terwijl je van plan bent om alleen te gaan varen.

Denk goed na over wat je er aan kwijt wilt

Een kwalitatief goede sloep kan best veel waard zijn, ze zijn vaak dus niet goedkoop in aankoop. Het is belangrijk om eerst een budget vast te stellen, een jachtmakelaar kan hier dan ook verder rekening mee houden. Buiten het budget moet je ook aan onderhoudskosten denken, een houten sloep heeft bijvoorbeeld veel meer onderhoud nodig dan een sloep dat gemaakt is van polyester. Verder moet je ook nog denken aan eventueel liggeld in een haven of een opbergplek voor tijdens de winter.

Maak gebruik van een jachtmakelaar

Of het nou gaat over het kopen van een sloep, een motorboot of een zeilboot. Het is eigenlijk altijd wel aangeraden om gebruik te maken van een jachtmakelaar. Je kan dit in principe vergelijken met een huizenmakelaar, die schakel je ook meestal in om een huis te kopen of verkopen. Een jachtmakelaar is eerlijk in de prijs en de staat van de sloep, ook stellen zij alle contracten op, verzorgen het contact met de verkoper en maken ook een taxatie van de sloep. Zoek wel een jachtmakelaar met goede recensies, ga bijvoorbeeld je sloep kopen bij Zijlmans.

Vorig artikel Sporten en van de natuur genieten
Volgend artikel Moderne keuken, dit hoort erin te staan.
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!